Mutare importantă a SUA în Ucraina: Armele revoluționare ce îi vor crea insomnii lui Putin și vor schimba soarta războiului VIDEO

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 00:30
7152 citiri
Mutare importantă a SUA în Ucraina: Armele revoluționare ce îi vor crea insomnii lui Putin și vor schimba soarta războiului VIDEO
Noua rachetă de precizie americană ce va fi trimisă în Ucraina FOTO: Euractiv

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape un an este departe de a se termina, iar deznodământul său rămâne unul imprevizibil. Însă în prezent Statele Unite au făcut o mutare importantă pentru a sprijini Ucraina și vor trimite Kievului noi bombe tip Boeing de mare precizie.

Rachetele americane, care vor fi livrate Ucrainei, sunt lansate de la sol, cu rază lungă de acțiune și ghidate prin GPS cu ajutorul sateliților, potrivit Bloomberg.

Noile rachete ale SUA care au în vârf bombe, care vor fi comandate de la Boeing Co., vor face parte din cel mai recent pachet de arme americane pentru Ucraina, care a fost anunțat de Casa Albă și Pentagon.

Un raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

Arma hibridă cu rază lungă de acțiune combină două dispozitive separate: o bombă cu diametru mic a forțelor aeriene, ghidată de sateliții prin GPS, care este în prezent utilizată pe scară largă și o rachetă a armatei deja operată de forțele ucrainene.

La fel ca și alte echipamente furnizate de SUA și aliați, nu va fi desfășurată în Ucraina prea curând: un oficial din industrie a spus că va dura aproximativ nouă luni pentru primele livrări odată ce Forțele Aeriene americane emit un contract.

Efectul de bumerang declanșat de Putin ajută Ucraina: Cum se repară greșeala NATO de la București

Finanțarea pentru rachetele ghidate cu precizie ar proveni din cei 1,75 miliarde de dolari din Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate, care urmează să fie anunțată vineri. Nu mai mult de 200 de milioane de dolari ar fi alocați armei Boeing inițial, potrivit unuia dintre oficiali, care, ca și alții, a cerut să nu fie identificat înainte de anunțul armelor.

De asemenea, vineri vor fi anunțate o autoritate suplimentară de 475 de milioane de dolari pentru a extrage stocurile existente ale Departamentului Apărării pentru Ucraina, inclusiv mine antipersonal Claymore suplimentare, parka de iarnă, cartușe Excalibur de 155 mm ghidate de GPS, echipamente de sprijin pentru rachete Patriot și lansatoare de rachete Mk 153 cu umăr. potrivit unui oficial american.

Noua rachetă cu vârf de bombă de la Boeing a fost testată de trei ori din 2015 în parteneriat cu Saab AB din Suedia. Într-un exercițiu, ea a zburat mai mult de 130 de kilometri și a atins o țintă la 102 centimetri de obiectivul său GPS, potrivit unui oficial din industrie familiarizat cu rezultatele. Acesta este aproximativ dublu față de raza de acțiune a rachetelor actuale lansate de lansatoarele Himars, care au devenit arme de temut pentru forțele ucrainene.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
SUA ”vor furniza rapid noi ajutoare militare importante care să răspundă nevoilor urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă şi în domeniul apărării aeriene”, imediat ce Senatul american...
#rachete americane, #rachete raza lunga actiune, #arme SUA Ucraina, #ajutor militar SUA Ucraina, #noi arme SUA video , #Razboi Ucraina