Sistemele de rachete ale SUA din Ucraina dau o lovitură lui Putin: Imagini cu explozii uriașe ale obiectivelor Rusiei VIDEO

Luni, 11 Iulie 2022, ora 11:20
14293 citiri
Sistemele de rachete ale SUA din Ucraina dau o lovitură lui Putin: Imagini cu explozii uriașe ale obiectivelor Rusiei VIDEO
Sistemele de rachete americane HIMARS dau lovituri puternice armatei lui Putin FOTO: Insider

Războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază odată cu dotarea armatei Ucrainei cu sisteme de rachete multiple HIMARS trimise de Statele Unite. Astfel, forțele militare ale Kievului au dat o lovitură puternică armatei lui Putin, distrugând 20 de depozite de muniții din spatele frontului.

În prezent armata ucraineană dispune pe câmpul de luptă de 8 astfel de sisteme de lansatoare de rachete HIMARS americane, iar alte 4 au fost aprobate vineri, 8 iulie 2022, de către președintele Joe Biden, pentru a fi suplimentate Kievului, potrivit Business Insider.

Armamentul avansat furnizat de Statele Unite a fost folosit intens de către Ucraina, pentru a distruge o serie de depozite militare ale armatei Rusiei. Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit Washingtonului pentru ajutorul acordat.

Ucraina utilizează sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS pentru a submina superioritatea armatei ruse, atacându-i depozitele făcute de Moscova în teritoriile ocupate.

Anunț surpriză: Economia Rusiei merge mult mai bine decât ne așteptam

20 de astfel de depozite ruse de muniții au fost distruse cu ajutorul rachetelor HIMARS de către Ucraina, a anunțat publicația Kiev Independent. Kievul a căutat noi strategii în regiunea Donbas, unde este concentrat războiul.

În esență, sistemele HIMARS americane sunt niște lansatoare de rachete multiple montate pe camioane, ghidate prin GPS, cu o rază de acțiune medie de aproximativ 70 de kilometri.

Forțele militare ale Ucrainei au dat publicității videoclipuri cu explozii masive care arată modul în care ajutorul militar occidental ajută la stoparea atacului artileriei ruse în Donbas, unde forțele lui Vladimir Putin și-au folosit enorma putere de foc pentru a avansa.

Disperarea lui Putin: Pierde bătălia financiară și Rusia va deveni un stat paria

Vineri, președintele Joe Biden a semnat un nou ajutor militar al Statelor Unite pentru Ucraina, un nou pachet de armament de 400 de milioane de dolari (care include și 4 sisteme de rachete HIMARS), iar valoarea totală a ajuns la suma de 7 miliarde de dolari.

Președintele ucrainean Volodimir Zlenski a spus că trupele sale ”efectuează lovituri dureroase împotriva depozitelor armatei ruse și a altor centre logistice importante ale ocupanților”.

Eveniment Quarterly Report

Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 1 octombrie, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a...
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
#rachete HIMARS, #sisteme rachete, #rachete americane, #HIMARS, #razboi Ucraina, #arme SUA Ucraina, #razboi ucraina rusia , #Razboi Ucraina