Dezvăluiri despre o armă letală a lui Putin în Ucraina: Un oficial al Serviciilor Secrete ale SUA a scos la iveală VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 00:10
8701 citiri
Dezvăluiri despre o armă letală a lui Putin în Ucraina: Un oficial al Serviciilor Secrete ale SUA a scos la iveală VIDEO

Războiul declanșat de Putin a trecut de borna celor 90 de zile, iar strategia aeriană a Rusiei din Ucraina a reprezentat un eșec total, arată experții militari americani. Noi informații obținute de presa de peste ocean, de la oficiali din Servciile Secrete, dezvăluie că Rusia a lansat mai multe rachete în războiul din Ucraina decât au fost trase de orice țară în orice conflict după cel de-Al Doilea Război Mondial, un record, potrivit specialiștilor.

Astfel, datele publicate exclusiv de Newsweek, prezintă faptul că armata roșie a lui Putin a folosit 2.275 de rachete în 85 de zile de lovituri (până pe 23 mai 2022). Iar un oficial al Servciului de Informații al Apărării (Defense Intelligence Agency) din Statele Unite a declarat că ”mai puțin de jumătate din acest număr de rachete și-au atins ținta, sub 40%”.

”Gândiți-vă la această cifră teribilă: 2.154 de rachete rusești au lovit orașele și comunitățile noastre în puțin peste două luni. Bombardamentul rusesc asupra Ucrainei nu încetează nici zi, nici noapte”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Dar campania de bombardare a Rusiei nu a ajutat prea mult la câștigarea războiului lui Putin, expunând lecții cheie despre vitorul conflictului.

Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO

”Forțele Aeriene ale Rusiei (VKS) încă nu dau semne că ar conduce o campanie pentru a câștiga superioritatea aeriană din Ucraina”, a spus mareșalul britanic în retragere Edward Stringer.

Pentru a putea face o comparație în privința rachetelor lui Putin care au lovit Ucraina, să menționăm faptul că de-a lungul a 32 de ani, între 1990 și pînă astăzi, Statele Unite au folosit 2.300 de rachete Tomahawk în luptă, de la atacurile împotriva lui Saddam Husein, la bombardarea Iugoslaviei și până la atacul din 2018 asupra instalațiileor chimice ale Siriei.

Ce tipuri de rachete a folosit Rusia pentru a lovi Ucraina?

Cam la fel a utilizat Rusia în războiul din Ucraina: 2.275 de rachete lansate cu succes în 85 de zile, până în data de 23 mai, susțin surse americane, o acțiune costisitoare și ineficientă pentru Moscova.

Cum poate fi Putin învins și învingător în Ucraina: Cadoul poleit pentru liderul rus ce ar sfârși războiul

Deși Rusia a aruncat bombe stupide în Ucraina și a tras muniții ghidate cu laser, preponderența atacurilor de pe câmpul de luptă a constituit-o rachetele. Rachetele Iskander (630 dintre ele) au fost lansate de la sol din Belarus și Rusia, balistice și de croazieră.

Navele și submarinele rusești au lansat rachete Kalibr (echivalentul lui Tomahawk), iar bateriile anti-navă de coastă din Crimeea au tras rachete Onyx.

”Dacă te uiți la lansările de rachete în ansamblu, vorbim de faptul că mai puțin de jumătate dintre toate rachetele rusești și-au atins ținta”, a spus un oficial al Servicului de Informații al Apărării (DNI) din SUA, sub protecția anonimatului.

”În acest moment, se menține rata de succes a rachetelor rusești din Ucraina la mai puțin de 40%”, a declarat oficialul american. Ucraina a spus că a doborât 110 rachete de croazieră ale Rusiei, aproape 10% din cele care au ajuns în spațiul aerian al țării.

Putin schimbă radical strategia în Ucraina: Liderul rus, o mutare nouă geopolitică

”Și apoi mai este întrebarea: ce lovesc rușii și care sunt intențiile lor chiar și atunci când reușesc. Timp de câteva zile vorbim de aerodromuri și obiective de apărare aeriană. Apoi, accentul se mută pe fabrici, rețeaua de transport. În fiecare caz, nu vedem atacuri eficiente, doar puține sau deloc urmări grave”, a spus expertul militar.

Citeste si:
Boris Johnson, erou în Ucraina și după ce a demisionat din fruntea guvernului. „Veți rămâne pentru totdeauna în istoria noastră”
Boris Johnson, erou în Ucraina și după ce a demisionat din fruntea guvernului. „Veți rămâne pentru totdeauna în istoria noastră”
Boris Johnson rămâne popular în Ucraina, Kievul spunând că acesta a arătat cel mai mult sprijin pentru țară în războiul cu Rusia. Mikhailo Podoliak, un consilier al Biroului...
Ucraina susţine că a recăpătat controlul asupra Insulei Şerpilor și a arborat steagul adus cu elicopterul în urmă cu trei zile. De ce a durat atât
Ucraina susţine că a recăpătat controlul asupra Insulei Şerpilor și a arborat steagul adus cu elicopterul în urmă cu trei zile. De ce a durat atât
Armata ucraineană a afirmat joi, 7 iulie, că a recâştigat controlul asupra Insulei Şerpilor în Marea Neagră și a arborat drapelul. Drapelul ucrainean a fost aruncat luni din elicopter pe...
Comentarii
TaicaBelcu
rank 3
Si care'i arma aia .. letala?