Zona în care poliția a scos pe trasee toate aparatele radar: Sunt vizate drumuri naționale și europene, dar și pe raza localităților

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 15:59
3616 citiri
Zona în care poliția a scos pe trasee toate aparatele radar: Sunt vizate drumuri naționale și europene, dar și pe raza localităților
Polițiști în timpul progamului FOTO newsbucovina.ro

Un inspectorat de poliție județean a anunțat că utilizează toate aparatele radar montate pe autospecialele inscripționate și neinscripționate, dar și aparatele radar laser TruCam în cadrul acțiunii „RoadPol Speed Marathon”.

De la debutul acțiunii, în 17 aprilie, polițiștii rutieri din Suceava au dispus reținerea a peste 100 de permise de conducere pentru șoferi care au încălcat regimul legal de viteză.

Acțiunile se desfășoară pe principalele drumuri naționale și europene, dar și pe raza localităților.

În cursul zilei de ieri și al nopții precedente au fost identificați șoferi care au încălcat legea consumând alcool și droguri, în toate situațiile fiind întocmite dosare penale.

Astfel, sâmbătă, 22 aprilie, în jurul orei 20:25, polițiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 175, de pe raza satului Botuș din com. Fundu Moldovei au oprit în trafic autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani din Moldova Sulița, scrie newsbucovina.ro.

Șoferului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul acestei testări fiind negativ. În continuare conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest 5000, rezultând faptul că acesta prezinta în organism substanța psihoactivă metamfetamină.

Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii au depistat și mai mulți șoferi băuți la volan.

Duminică, 23 aprilie, la ora 03.35, polițiștii patrulei din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au oprit un autoturism pe DJ 208 în sat Preutești, condus de o persoana de sex feminin.

Cu ocazia legitimării conducătoarei auto s-a constatat că tânăra are 19 ani și este din Vadu Moldovei.

Întrucât conducătoarea emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.75 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condusă la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, la ora 00:15, polițiștii din cadrul Poliției Fălticeni – Comp. Rutier, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza comunei Mălini, au oprit autoturismul ce se deplasa pe DJ 209 B Văleni-Stânișoara spre DJ209A.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul este un bărbat 36 ani din Fălticeni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
#radare, #viteza, #suceava, #politie , #politie