Ministrul Mediului anunță că nivelul radioactivităţii este la parametrii normali. Cum se monitorizează radiațiile în țara noastră

Sambata, 05 Martie 2022, ora 11:32
1667 citiri
Ministrul Mediului anunță că nivelul radioactivităţii este la parametrii normali. Cum se monitorizează radiațiile în țara noastră
Ministrul Mediului, Tanczos Barna FOTO Facebook/ Tánczos Barna

Nivelul radioactivităţii este la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă, 5 martie, la ora 10, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna.

"Radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional. Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10", a anunţat ministrul Mediului pe Facebook.

Conform lui Tanczos Barna, în România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). "Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate lucrează non-stop astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei", precizează el.

Anunţul vine în contextul în care bombardamentele ruseşti în Ucraina au vizat centrala nucleară de la Zaporojieau. Autorităţile ucrainene au precizat însă că atacurile forţelor ruse au afectat o clădire de instruire şi că centrala este, în prezent, în afara oricărui pericol.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţa, vineri seară, că la centrala nucleară de la Zaporojie au fost repornite 2 unităţi, iar în acest moment funcţionează 3 unităţi din 6. ”Le transmit românilor că nu există motive de îngrijorare”, afirma Popescu.

#radioactivitate, #Tanczos Barna, #radiatii Romania , #Stiri Tanczos Barna