PDL: Barbu, demisia daca printre manifestanti nu sunt din formatiuni paramilitare

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 21:23
2325 citiri
PDL: Barbu, demisia daca printre manifestanti nu sunt din formatiuni paramilitare
Foto: Realitatea TV

PDL cere ministrului de Interne si SRI sa verifice daca printre manifestantii anti-Rosia Montana sunt reprezentanti ai unor formatiuni paramilitare, Radu F. Alexandru spunand ca ministrul Daniel Barbu, care s-a referit la astfel de grupari, ar trebui demis daca afirmatiile se dovedesc a fi false.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca a fost identificat "autorul" incidentului din Centrul Vechi, in persoana "tanarului universitar fara opera" Claudiu Craciun: "Stim si autorul, imi permit sa-l spun, Claudiu Craciun, a fost identificat. E pacat, ca inteleg ca este un tanar universitar", a spus Barbu.

Potrivit ministrului, Craciun este cel care "a invitat" oamenii sa vina "acolo".

"Sigur, e putin penibil ca cineva care este universitar - sigur, universitar fara opera si probabil de aici a acumulat multe frustrari - a montat astfel de episoade, care imi tin cuvantul si ma bucur ca Victor Ponta, domnul prim-ministru, a avut aceeasi impresie ca si mine. Mie mi s-a parut ca e o Sturmabteilung, adica o formatiune paramilitara, o formatiune de asalt", a spus ministrul.

El a relatat ca in urma cu trei saptamani un reprezentant al protestatarilor a fost invitat la Parlament de catre "o comisie" si acesta a "a amenintat" ca exista formatiuni paramilitare care se constituie si care ii vor distruge pe politicieni si pe familiile acestora.

Duminica, vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa cere de urgenta ministrului de Interne si SRI sa verifice acuzatiile ministrului Culturii.

De asemenea, Radu F. Alexandru a spus ca PDL cere demiterea ministrului daca acuzatiile se dovedesc neadevarate.

"PDL cere de urgenta ministrului de Interne si institutiilor abilitate ale statului, in speta SRI, sa declare public daca exista si cel mai slab indiciu privind existenta unor reprezentanti ai unor asemenea formatiuni in randul manifestantilor. Daca nu exista asemenea probe, ii cerem premierului Victor Ponta demiterea de urgenta a ministrului Daniel Barbu, pentru acte de instigare in fata unor oameni care si-au sustinut un punct de vedere manifestand pasnic de atata vreme", a spus democrat-liberalul.

Afirmatiile ministrului Culturii, "nesustinute si neprobate"

Radu F. Alexandru a mentionat ca recentele afirmatii ale lui Barbu, care, potrivit democrat-liberalului, vorbeste despre reprezentanti ai unor "formatiuni paramilitare si de asalt" in randurile manifestantilor impotriva proiectului Rosia Montana, sunt "nesustinute si neprobate" si amintesc de declaratiile facute in 1989 de Nicolae Ceausescu.

"Ca un membru al Guvernului Romaniei sa se lanseze in asemenea afirmatii, de o gravitate extrema, este un lucru sub nicio forma de acceptat", a fost de parere Radu F. Alexandru.

El a criticat faptul ca nici premierul Victor Ponta si nici ministrul Culturii nu au gasit de cuviinta sa stea de vorba cu manifestantii si, in schimb, "nu au ezitat sa arunce anateme si acuze absolut aberante, de la neo-nazisti si legionari".

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL a subliniat ca incidentul in care a fost implicat ministrul Culturii a fost unul "cu totul regretabil".

"PDL nu aproba sub nicio forma degenerarea manifestatiilor publice in acte de violenta. Le respingem cu toata fermitatea si nu exista nicio ratiune pentru care le-am putea accepta", a aratat democrat-liberalul.

Barbu este protejat, de vineri, de o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP), el precizand ca s-a simtit "in pericol" in timpul incidentului petrecut joi seara in Centrul Vechi al Capitalei.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Radu F Alexandru demitere Barbu, #PDL cere demitere Daniel Barbu, #demitere Daniel Barbu legionari , #stiri Radu Alexandru Feldman