Radu F. Alexandru a renuntat definitiv la CNA

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 12:18
2071 citiri
Radu F. Alexandru a renuntat definitiv la CNA
Foto: politicalocala.ro

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a renuntat la postul de membru CNA, alegand astfel sa-si duca la sfarsit mandatul de parlamentar in Senat.

Radu Feldman Alexandru fusese desemnat de Guvern reprezentant in CNA, in locul lui Dan Grigore, care a demisionat in luna martie. Parlamentarul a amanat plecarea din Senat pana joi, cand a anuntat renuntarea la acel post, anunta Antena 3.

Decizia senatorului democrat liberal a venit dupa ce functia de membru al CNA a fost contestata ca fiind incompatibila cu cea de senator. Alexandru amanase o decizie pana dupa motiunea de cenzura, care va fi votata vineri.

Parlamentarul PDL a explicat ca si-a dat demisia din Consiliul National al Audiovizualului, joi, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cred ca si in politica romaneasca e timpul sa ajungem sa intelegem ca sunt lucruri care se pot face si lucruri inadmisibile. Din punctul meu de vedere, sa pleci de langa colegii cu care pana acum te-ai declarat solidar, sa pleci dintr-un partid aflat in dificultate pentru ca, dincolo de erori de necontestat, si-a facut datoria fata de Tara, guvernand intr-un moment de maxima dificultate, reprezinta gesturi inacceptabile.

Spre regretul meu, prea multi colegi din PDL au ales ca prioritate interesul personal, optiune pe care o apreciez ca descalificanta. L-am informat pe premierul Mihai Razvan Ungureanu, care m-a desemnat sa-l reprezint in CNA, de decizia pe care am luat-o", se arata in comunicat.

Radu F. Alexandru a declarat, pe 11 aprilie, ca nu se afla in incompatibilitate desi este si membru al CNA, reprezentant al Guvernului. El afirmase atunci, pentru Ziare.com, ca probabil va demisiona din Senat si isi va prelua mandatul la CNA dupa motiunea de cenzura a USL.

Radu F. Alexandru isi preia mandatul la CNA dupa motiunea de cenzura

Mai multi senatori liberali au depus la Biroul Permanent al Senatului, pe 9 aprilie, o adresa prin care reclama ca senatorul PDL este incompatibil dupa numirea sa in CNA.

"Colegii din Senat de la grupul liberal, inainte de a fi facut aceasta sesizare, ar fi trebuit sa ia legea in mana, sa citeasca legea, sa vada... Daca aveau dificultati cu descifrarea legii sa se adreseze institutiilor statului care puteau sa le dea clarificari, respectiv Agentia Nationala de Integritate, care exact cu asta se ocupa, si ar fi vazut ca sunt total in afara oricarui suport legal.

Nu m-am prezentat la CNA, nu am participat la nicio sedinta, nu am semnat niciun stat de plata, nu am luat niciun leu, nu mi-am dat demisia din Senat. Nu sunt in incompatibilitate intre doua functii, am ramas in continuare senator", a punctat Radu F. Alexandru, la acea data.

Intrebat cand intentioneaza sa isi preia mandatul la CNA, acesta a raspuns: "In interiorul acestui interval de timp pe care mi-l permite legea. Probabil ca dupa motiunea de cenzura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu F Alexandru CNA, #Radu Alexandru renuntare CNA, #Radu Feldman Alexandru demisie CNA, #senator Radu F Alexandru CNA , #stiri Radu Alexandru Feldman