Ziare.com

Radu Beligan si Stela Popescu, cei mai iubiti actori - studiu IMAS

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 09:27

   

Radu Beligan si Stela Popescu, cei mai iubiti actori - studiu IMAS
Radu Beligan si Stela Popescu sunt cei mai iubiti actori in Bucuresti. Acesta este rezultatul unui studiu IMAS, primul de acest fel din ultimii 30 de ani, care determina ce preferinte au romanii in materie de teatru.

Sondajul a fost realizat la comanda Teatrului Nottara, scrie Adevarul. Ultimul sondaj de acest fel a fost realizat in 1973, la comanda Teatrului Constantin Tanase.

La intrebarea "Care este actorul dumneavoastra preferat?", respondentii l-au plasat pe Radu Beligan pe primul loc, cu 24 de procente. Pe locul doi se afla Horatiu Malaele, cu 19,4%. Apoi, se regasesc in clasament, in ordine: Alexandu Arsinel (15,2%), Florin Piersic (13,1%), Dan Puric (11%), Victor Rebengiuc (9,2%), Ion Caramitru (6,7%), Marcel Iures (5,7%), Mircea Albulescu (5,3%) si Mircea Diaconu (5,3%).

La intrebarea "Care este actrita dumneavoastra prefereta?", primul loc in preferintele bucurestenilor il ocupa Stela Popescu pentru care si-au aratat aprecierea 24,4% dintre respondenti. Maia Morgenstern se afla pe locul doi in top cu 17,3 procente. Urmeaza, in ordine: Rodica Popescu Bitanescu (17%), Tamara Buciuceanu (16,3%), Olga Tudorache (6,7%), Draga Olteanu Matei (6%), Emilia Popescu (5,3%), Ileana Stana Ionescu (5,3%), Magda Catone (4,2%) si Mariana Mihut (4,2%).

In ceea ce priveste regizorii, cel mai iubit este Dan Puric care, conform sondajului, are 15,2 procente. Este urmat de Alexandru Darie (6,7%), Radu Beligan (5,7%), Andrei Serban (4,2%), Sergiu Nicolaescu (3,5%), Horatiu Malaele (3,2%), Mihai Malaimare (3,2), Alexandru Dabija (2,8%), Silviu Purcarete (2,8%) si Catalina Buzoianu (1,8%).

Conform sondajului, bucurestenii prefera sa mearga, in proportie covarsitoare de 68,6% la comedii. Doar 10,6% prefera dramele, 9,5% tragicomediile, 2,1% piesele de tip teatru-dans, 1,1% merg la pantomima, 0,7% prefera teatrul absurd si acelasi procent vor sa vada tragedii. 6% dintre respondenti au preferat sa raspunda cu "nu stiu" la intrebarea "Ce gen de teatru preferati?".

In topul celor mai frecventate teatre in randul publicului bucurestean se numara, pe primele trei pozitii, Teatrul National (39,9%), Teatrul Nottara (24%) si Teatrul Bulandra (22,6%), foarte apropiat ca procentaj fiind si Teatrul de Comedie (22,3%).

Profilul spectatorului de teatru bucurestean

Studiul realizat de IMAS a incercat sa identifice si profilul spectatorului de teatru din Bucuresti. Persoanele care merg la piese de teatru au, in mare parte, varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani, au studii superioare si un venit de peste 1.500 de lei.

Spectatorii selecteaza pisele la care merg, in primul rand, pentru actorii care joaca in reprezentatie, in al doilea rand pentru autorul piesei, in al treilea rand, in urma recomandarilor prietenilor si in al patrulea rand pentru regizorul spectacolului.

Studiul a fost realizat pe 283 de persoane care au mers la teatru in ultimele 12 luni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

zero incredere in sondaje

Daca la sondaj participau numai fosti membri CAP, cu bun simt si respect fata de adevar, atunci nu avea cum sa iasa "farmacia catena" in capul listei ... o rusine nationala ... nu-i de mirare ca foile "CLICK" si "Can-can" au cele mai mari vanzari pe piata.Degradant !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor