Fostul ministru Radu Berceanu, despre cum a decis să se retragă din politică: „Nimeni nu m-a crezut, nici măcar nevastă-mea”
Radu Berceanu / stiri Radu Berceanu
Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a vorbit într-un interviu pentru Digi24 despre momentul ieșirii sale din politică și despre ce a ajuns să facă după ieșirea din viața publică. Berceanu s-a dedicat exclusiv afacerilor, având o fabrică de avioane. Potrivit Digi24, Radu Berceanu a vândut deocamdată aproximativ 30 ...
Radu Berceanu a proiectat un avion: Vrea sa devina un fel de Logan al aparatelor de zbor (Foto)
Joi, 16 Aprilie 2015, ora 08:47 - Radu Berceanu a proiectat un avion: Vrea sa devina un fel de Logan al aparatelor de zbor (Foto)
Radu Berceanu / stiri Radu Berceanu
Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a proiectat si produs un avion usor, iar prototipul acestuia este prezentat la cel mai mare targ de profil din Europa. El a mentionat ca aparatul de...
Ce mai face Radu Berceanu? A produs un avion
Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 07:11 - Ce mai face Radu Berceanu? A produs un avion
Radu Berceanu / ministrul Transporturilor
Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a proiectat si produs un avion usor, care va fi lansat la expozitia de aviatie generala din Europa, AERO 2015, ce are loc in perioada 15-18 aprilie,...
Berceanu raspunde acuzatiilor Elenei Udrea si lui Gabriel Sandu: Sunt usor sonati la cap
Marti, 10 Martie 2015, ora 16:38 - Berceanu raspunde acuzatiilor Elenei Udrea si lui Gabriel Sandu: Sunt usor sonati la cap
Radu Berceanu / PDL
Fostul ministru PDL al Transporturilor Radu Berceanu a reactionat dupa ce pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a fost reluata luni ideea ca acesta, impreuna cu alti fosti sau actuali lideri ai...
Berceanu despre fuziune, caderea guvernului MRU si prezidentiale: Ponta e in stare de chestii mult mai rele decat Nastase! Interviu (II)
Joi, 12 Iunie 2014, ora 12:02 - Berceanu despre fuziune, caderea guvernului MRU si prezidentiale: Ponta e in stare de chestii mult mai rele decat Nastase! Interviu (II)
Radu Berceanu / PDL
Radu Berceanu sustine fuziunea PNL-PDL cu toata taria si considera ca ea ar trebui facuta cat de repede cu putina, chiar pana la 1 iulie: "Nu exista prea repede". Intr-un interviu acordat...

Despre Radu Berceanu

Radu Mircea Berceanu este un om politic, inginer de meserie, membru al Partidului Democrat Liberal.

A indeplinit functia de ministru al Industriei si Comertului in Guvernul Ciorbea (1998-1999) si in Guvernul Radu Vasile (1999-2000). A fost si ministru al Transportului si Constructiilor in Guvernul Tariceanu I (2006-2007).

Nascut pe 5 martie 1953, la Ramnicu Valcea, este casatorit cu Mihaela si are copii, Victor (n. 1981) si Andrei (n. 1984).

La alegerile locale din 2008 a candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, dar a pierdut in fata lui Ion Prioteasa de la PSD.

Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009, Radu Berceanu a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Emil Boc I, executiv ce a fost demis prin adoptarea unei motiuni de cenzura de catre Parlament. A ramas insa interimar pe acest post si in decembrie 2009 a fost numit in aceeasi functie in Executivul Boc II, investit dupa ce presedintele Traian Basescu a fost reales. A fost schimbat din functie in septembrie 2010 odata cu o remaniere guvernamentala.

Link-uri utile:

Radu Berceanu
Radu Berceanu

Data nasterii: 5 martie 1953

Cariera:  - a fost ministru al Industriilor in doua guverne si al Transporturilor tot in doua guverne

Evenimente importante:  - si-a dat demisia din Senat in 2008

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Radu Berceanu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.