Boc si Berceanu au inaugurat primul tronson din soseaua de centura a Timisoarei

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 17:04
1721 citiri
Boc si Berceanu au inaugurat primul tronson din soseaua de centura a Timisoarei
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat miercuri primul tronson din soseaua de centura a Timisoarei.

Prima portiune din centura Timisoarei are 12 kilometri, din totalul de 56 kilometri, si face legatura intre DN 6 si DN 69, respectiv intre Calea Lugojului si Calea Aradului. Soseaua de ocolire are 2 benzi de circulatie, 3 pasaje si 5 intersectii.

Perioada de garantie a lucrarii este de doi ani, timp in care orice remediere care trebuie facuta pe drum acest este suportata de constructor, pe cheltuiala acestuia, cu penalizarile beneficiarului, informeaza NewsIn.

Emil Boc s-a declarat convins ca timisorenii "vor face diferenta intre cei care sunt specialisti in vorbe bine mestesugite si cei care realizeaza lucruri concrete".

Dupa ce le-au fost prezentate hartile cu traseul si lucrarile care au avut loc pe centura, Emil Boc si Radu Berceanu au traversat tronsonul, cu un autoturism Dacia Logan, la volanul caruia s-a aflat premierul.

"Pentru noi, cele mai importante sunt faptele, nu vorbele, iar cred ca timisorenii, la fel ca toti romanii, vor face diferenta intre cei care sunt specialisti in vorbe, bine mestesugite, ce-i drept, si cei care realizeaza lucruri concrete. Ma refer la Pasajul Baneasa pe care l-am realizat, centura Timisoarei, centura Ploiestiului, Timisoara-Lugoj, lucrarile de pe centura Sibiului (...) acestea sunt lucruri practice intr-un an extrem de greu din punctul de vedere economic, cand s-a demonstrat ca daca ai la butoanele Ministerului Transporturilor un ministru care spune si respecta ce spune, cu un efort al Guvernului de-a asigura bani de infrastructura, asta inseamna 20% din banii tarii, se pot face lucruri in aceasta tara", a declarat, pe centura de ocolire a Timisoarei, premierul in exercitiu, Emil Boc.

Boc: Daca dupa Revolutie se realizau lucrari de infrastructura, pana acum terminam de doua ori centurile ocolitoare

Potrivit premierului, daca in fiecare an de dupa Revolutie in tara s-ar fi realizat lucrarile de infrastructura necesare, "astazi Romania termina de doua ori centurile ocolitoare ale marilor municipii din tara". "Asta e diferenta intre ministrul Berceanu si restul ministrilor", a afirmat Boc.

Cei doi au tinut sa vada, dupa deschiderea circulatiei pe acest tronson, primul autovehicul care intra pe centura de ocolire a Timisoarei. Emil Boc a exclamat: "Hai, da-ti-le drumul, din momentul asta e liber!". Primul camion care a trecut pe centura a fost unul inmatriculat in Polonia, insa Emil Boc a spus "e un bulgar, e un semn bun", ulterior fiind corectat de catre Berceanu, care i-a spus ca era vorba de unul polonez.

Ministrul Transporturilor a apreciat ca centura Timisoarei are cel mai mare sens giratoriu dintre toate tronsoanele din tara.

"Aici avem cel mai mare sens giratoriu din tara, de altfel, eu am luat decizia sa marim diametrul sensului giratoriu pentru ca acolo unde sunt mici, exista probleme de circulatie. Acesta are doua hectare, astfel incat tirurile sa poata folosi corect un sens giratoriu", a spus Berceanu, care a completat ca se va continua partea de centura ocolitoare a Timisoarei pana cand niciun autovehicul de mare tonaj nu va mai circula prin oras.

Boc si Berceanu au mers, apoi, pe DN 6 Timisoara - Lugoj, unde au vizitat tronsonul pana la Remetea Mare, dupa care s-au intors la cel mai apropiat nod rutier de Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara.

Despre nodul rutier, constructorul a precizat ca va fi gata in iunie 2010, finalizarea acestuia fiind impiedicata de ploile din luna octombrie si inceputul lunii noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Boc Berceanu sosea, #sosea centura Timisoara, #tronson centura Timisoara , #Emil Boc