Autostrada Iasi - Targu Mures va primi finantare incepand cu 2013

Joi, 04 Iunie 2009, ora 16:56
1527 citiri
Autostrada Iasi - Targu Mures va primi finantare incepand cu 2013
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, joi, ca proiectul de construire a autostrazii Iasi - Targu Mures va primi finantare, incepand cu 2013, prin programul multianual al Uniunii Europene 2013 -2020.

Berceanu (foto) a declarat, in conferinta de presa la Radauti, unde a vizitat locul in care vor incepe lucrarile pentru ruta ocolitoare a orasului, ca pregatirile necesare pentru realizarea autostrazii de nord Iasi - Targu Mures vor fi finalizate in 2012, deoarece Romania nu are capacitatea financiara de a derula foarte multe proiecte in acelasi timp.

"Noi nu avem capacitatea financiara de la bugetul statului ca sa atacam toate lucrurile deodata. Pana in 2012, vom avea toata pregatirea facuta pentru aceasta autostrada, in asa fel incat sa fie inclusa in programul multianual al Uniunii Europene 2013- 2020", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor sustine ca a purtat discutii pe aceasta tema si cu reprezentanti ai UE, Romania urmand sa beneficieze, in perioada 2013-2020, de finantari in valoare totala de 45- 50 de miliarde de euro.

Berceanu s-a aflat, joi, pentru cateva ore, in judetul Suceava, unde a verificat lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava, cele de modernizare a DN17 pe tronsonul Suceava -Gura Humorului, podul din comuna Marginea si amplasamentul viitoarei rute ocolitoare a municipiului Radauti.

Vizita ministrului Radu Berceanu a determinat si reluarea lucrarilor la soseaua de centura a municipiului Suceava, lucrari care au fost sistate in noiembrie 2008. Berceanu le-a promis reprezentantilor SCCF - Grup Colas Iasi, firma care construieste soseaua de centura a Sucevei, ca in acest an vor primi finantare de 10 milioane de euro.

La solicitarea reprezentantului Grup Colas de a fi suplimentate fondurile, pe motiv ca firma are capacitate tehnica de a depasi planul prevazut pentru 2009, Radu Berceanu a afirmat ca nu are de unde sa aloce fonduri, pentru ca de sase luni tot achita facturile fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#autostrada Iasi Targu Mures, #finantare autostrada Iasi Targu Mures , #ministrul Transporturilor