Berceanu: Daca mai traia Ceausescu, ii spanzura pe toti!

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 10:21
4716 citiri
Berceanu: Daca mai traia Ceausescu, ii spanzura pe toti!
Foto: Antena3

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi ca daca statul roman nu semneaza in cel mult o saptamana un protocol cu compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, atunci contractul initial va fi reziliat, indiferent de costuri.

"Daca nu semnam cu Bechtel ceea ce incercam sa obtinem pentru anul asta printr-un protocol, atunci ne indreptam spre un adio, e adevarat dureros, insa nu putem accepta un contract in care Bechtel are toate drepturile, iar statul roman toate obligatiile. Singura lor problema e cum sa mai ia cateva milioane de euro si sa nu dea nimic. Pentru ce s-a intamplat la Autostrada Transilvania, daca mai traia Ceausescu, ii spanzura pe toti", a declarat ministrul Transporturilor citat de Romania Libera.

Acesta a explicat ca daca protocolul nu va fi semnat intr-o saptamana, contractul va fi reziliat, iar statul roman va plati penalitati de circa 50-60 milioane euro. De asemenea, lucrarea va fi oprita doi ani, pana la selectarea unui alt constructor.

Berceanu a sustinut joi, in fata comisiilor parlamentare de industrii si servicii, ca s-a intalnit cu cei de la Bechtel de patru ori in ultimele trei saptamani si ca incearca sa profite "cat mai mult de renegocieri", dupa cum a declarat deputatul Cristan Boureanu, prezent la discutii.

Reprezentantii Bechtel sustin ca vor continua discutiile cu partea romana si nu isi pun problema rezilierii contractului. "Asteptam continuarea discutiilor in urmatoarele trei saptamani si suntem dornici sa continuam colaborarea cu Ministerul Transporturilor, astfel incat sa finalizam primii kilometri ai autostrazii in 2009 si sa continuam lucrarile la celelalte tronsoane", a declarat pentru Rompres Michael Adams, presedintele diviziei de lucrari civile a companiei Bechtel din Europa.

Berceanu a adaugat ca pe traseul autostrazii inca mai sunt de facut exproprieri, iar firma Bechtel inca mai are de la Ministerul Transporturilor de primit sume restante din iunie 2008. "In acest moment se incearca sa se explice firmei Bechtel ca, daca s-au dat 620 milioane euro si se vor mai da 400 milioane euro, MTI vrea sa stie daca va primi vreun kilometru de autostrada anul acesta", a declarat Berceanu.

Ministrul a explicat ca statul roman poate finanta de la buget doar sectiunea Campia Turzii-Bors a autostrazii, pe cele doua tronsoane aflate in executie, Suplacu de Barcau - Bors, 16 kilometri din portiune urmand sa fie gata in acest an, si tronsonul Campia Turzii-Gilau (Cluj Vest), alte doua tronsoane urmand sa intre in executie cel mai probabil in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Berceanu, #Autostrada Bechtel, #reziliere contract, #Autostrada Transilvania , #ministrul Transporturilor