Berceanu ii acuza pe Orban si pe Oprescu de afaceri necurate (VIDEO)

Marti, 22 Iulie 2008, ora 12:39
3312 citiri
Berceanu ii acuza pe Orban si pe Oprescu de afaceri necurate (VIDEO)

Vicepresedintele PD-L, Radu Berceanu, a lasat sa se inteleaga ca intre Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, exista intelegeri care avantajeaza anumite grupuri de interes.

Radu Berceanu a reiterat ideea ca Ludovic Orban ar face afaceri "murdare" cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Am aflat si cine conduce Ministerul si aveam unele banuieli cand Orban a spus ca poate conduce ministerul de la telefon. Eu nu puteam dar desigur ca calitatile sunt diferite. Una dintre aceste persoane este Madalina Hristu, o tanara de viitor care a terminat o facultate particulara. Mi-e greu sa spun care pentru ca poti face trei o data din astea si te cheama doar ca sa iti iei dimplomele.

Alaturi de ea se afla si deja cunoscutul Misu Popescu alaturi de fratele sau, Cristi Popescu. Ei sunt vestitii fratii Popescu, nepotii lui Diaconescu care intre timp au evoluat mult. Misu Popescu si-a luat recent o proprietate la Miami de 600 de mii de dolari si un avion 270 de mii de euro".

Berceanu a declarat ca aceste afaceri au loc prin intermediul consilierilor peronali ai celor doi, acestia fiind fratii Popescu.

"Cea mai interesanta scena a avut loc acu cateva saptamani cand a avut loc intrevederea oficiala intre Orban si Oprescu. Orban i-a prezentat consilierul personal, Misu Popescu, si Oprescu i l-a prezentat pe consilierul sau personal, Cristi Popescu. Si asa s-au reunit si au reusit sa puna cap la cap anumite lucruri de care vom auzi pe viitor".

Vicepresedintele PD-L l-a acuzat pe Orban si pentru contractul pe care il are cu firma pitesteana Quartz care supravhegheaza siguranta pe autostrazi.

"Dupa un an si ceva foarte repede dupa ce a venit Orban a decis ca trebuie sa existe o firma care sa pazeasca autostrada. Patru Dacii galbene se plimba si incuraca camionele care incearca sa depaseasca. Banuiesc ca ei se uita pe margine daca cinvea a furat gardul. Mi-e greu sa cred ca observa ceva pentru ca gardul a fost furat demult, a fost furat imediat ce a fost pus. Insa firma este platita cu 80.000 de euro pe luna pentru serviciile prestate. Daca vreti sa va lasati de jurnalism ...va luati patru Dacii si cu banii din prima luna ati rezolvat toate problemele. Toate celelalte incasari sunt bani castigati cinstit".

Berceanu se razboieste cu Mitrea

Dupa ce mai multe terenuri care apartin patrimoniului CFR au fost puse in vanzare, fostii ministri din Ministerul Transporturilor, Radu Berceanu si Miron Mitrea au gasit un bun prilej sa scoata de la "naftalina" acuzatiile reciproce.

Vicepresedintele PD-L, Radu Berceanu, a declarat ca principalul vinovat pentru aceste vanzari este Miron Mitrea care a facut smecherii pe vremea cand era Ministru al Transporturilor.

"Au strans toate lucrurile interesante care erau in patrimoniul CFR intr-o societate care sa fie puse la fereala, ca sa spun asa, si sa fie ferite de posibilitatea ca un creditor, cum ar fi Electrica, sa le ia un astfel de bun din cauza datoriilor pe care unele societati le acumulasera.

La vedere Societatatea pentru Turism a CFR a fost realizata sa fie puse deoparte toate bunurile care meritau "atentia". In spatele acestei fatade era de fapt intentia ca la un moment dat ca societatea feroviara sa vanda din ele pentru ca nu isi avea rostul o asemenea societate in CFR", a completat fostul Ministru al Transporturilor, din perioada 2006.

Vicepresedintele PD-L a facut publica o lista lunga cu terenurilor care apartin societatii de turism CFR si care sunt scoase la licitatie.

El a reiterat ideea ca toate acestea vor fi vandute la un pret subapreciat in cadrul unor licitatii dubioase.

"Trebuie vandute si nu facute cadou apropiatilor. Va dau cateva exemple de terenuri. Terenul depozitului de materiale de langa Gara Centrala din Timisoara, 1860 de m/p din Calea Vlaicu din Arad, terenul din zona Gruia din Cluj Napoca, de la sucursala Craiova terenurile de la gara Piatra Olt si Targu Jiu, Complexul de Agrement CFR de la Iasi, baza de agrement de la Snagov, terenul de la Sinaia care se afla in apropierea hotelului Ana si bineinteles terenuri din Bucuresti unde se dau cele mai mari tunuri imobiliare. Ele vor fi vandute la preturi infime si in asa zisele licitatii la care vor participa un cerc restrans de apropiati", a mai completat acesta.

Radu Berceanu a declarat ca magariile cele mai mari se vor face cu complexul de la Iasi si cel de la Snagov si au fost puse la cale de cuplul Mitrea - Nicolaiciuc.

"Cand ma refer la acest cuplu, Mitrea spune ca Nicoaliciuc a fost angajat de Anca Boiagiu. Poate asa a fost, da sef a fost pus ulterior si toate magariile pe care le-a facut au fost toate facute sub ministeriatul domnului Mitrea. Si daca nu stia de aceste magarii inseamna ca plutea total aiurea si daca stia este in cardasie. Eu cred ca Mitrea se duce la biserica si mai pune o lumanare sa nu il gaseasca nimeni pe Nicolaiciuc".

Vicepresedintele PD-L a mai declarat ca inainte de a fi transferate in cadrul Societatii de Turism CFR, aceste proprietatii au fost modernizate pe banii CFR.

"Initial au fost reparate si dotate pe banii societatii feroviare si dupa aia au fost transferate in partea ailalta. Nu stiu de ce institutiile de stat din acest domeniu nu fac nimic".

Mitrea: Berceanu este un mincinos

In urma acuzatiilor aduse de senatorul Berceanu fostul Ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat ca acesta este un mincinos.

"Ce legatura am eu dupa patru ani de cand nu sunt ministru cu aceste vanzari de acum? Berceanu este rau intentionat si mincinos. Toate terenurile au fost puse intr-o societatea comerciala care a ramas la stat si nu a fost vandut nici un metru de teren. Insa, domnul Berceanu cat a fost la Minister s-a ocupat de smecherii si nu a avut timp sa citeasca toate aceste lucruri".

Miron Mitrea a declarat ca a mutat toate aceste patrimonii intr-o societatea comerciala a statului ca sa nu fie vandute.

"El a fost ministru si in loc sa continuie activitatea nu a facut nimic. Alianta din care a facut parte a inventat doua tipuri noi de a pradui. Au praduit prin retrocedari, cum ar Parcul Bordei, sau societatii de stat care nu au platit datoriile la stat, ca in cazul Astoria. O oarecare firma initiaza falimentul si un smecher o cumpara. Radu Berceanu este un mincinos...probabil ca stie el despre ce este vorba", a mai completat deputatul PSD.

Mai mult, Miron Mitrea afirma ca are un dosar penal din cauza unei vanzari pe care el a refuzat sa o faca si a facut-o Radu Berceanu.

"Nu am vandut niciun metru de teren. Ba mai mult 9.7 hectare din zona Baneasa nu am vrut sa le vand si domnul Berceanu l-a dat plin de entuziasm. Drept urmare eu am dosar penal ca de ce nu am dat terenul", a mai completat deputatul PSD.

Citeste si:
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a scris pe Facebook despre câinele Toby, căruia susține că i-a găsit un adăpost la sediul PNL în urmă cu câțiva ani. Animalul ar fi primit acolo...
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...