Berceanu: PSD ar trebui sa nu vorbeasca despre contractul Bechtel

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 22:20
1441 citiri
Berceanu: PSD ar trebui sa nu vorbeasca despre contractul Bechtel

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu sustine ca multe din reprosurile care i se aduc prin textul motiunii indreptata impotriva sa ar trebui imputate chiar PSD, unul din exemple fiind modul de derulare al contractului Bechtel.

Berceanu a spus, in plenul Senatului, ca unele afirmatii din motiunea "Transporturile in Romania, trase pe dreapta de guvernarea de aceeasi orientare", initiata de PSD sunt confuze, abordate superficial si chiar incorect.

Ministrul a dat o prima replica cerintei semnatarilor de a tine cont de o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere, elaborata pe vremea cand ministru la Transporturi era pesedistul Miron Mitrea.

"Aceasta strategie este doar o colectie de dorinte, la multe dintre proiecte sursa de finantare fiind trecuta ca "neidentificata". Oricine se poate intreba cum de in 2001-2004, PSD a dat in folosinta 100 de kilometri de autostrada, dar dorea sa se realizeze in 2005-2008 de opt ori mai mult. Lucrurile astea nu pot fi spuse doar asa, pentru deliciul spectatorilor neavizati", a spus Radu Berceanu.

In al doilea rand, Berceanu a precizat ca, in contractele incheiate de el ca ministru, sunt prezente clauze referitoare la raportul dintre antreprenori si subantreprenori, lucru care nu s-a intamplat si in timpul guvernarii PSD. "De ce PSD nu a pus o astfel de clauza in contractul cu Bechtel? Un contract desptre care PSD ar fi trebuit sa spuna un singur lucru: sa taca", a spus Berceanu.

Ministrul PD-L a mentionat circumstantele dezavantajoase in care a fost incheiat contractul cu firma americana, precum si contractul de asistenta juridica privind contractul pentru autostrada Brasov-Cluj-Bors.

Ministrul a mai spus ca nu i se poate imputa nici faptul ca a aprobat vreun "claim", cereri de marire a preturilor de catre constructor pe parcursul lucrarii amintindu-i senatorului PSD Sorin Bota, fost secretar de stat, ca a aprobat deseori asemenea solicitari. In ceea ce priveste acuzele ca nu a reusit sa asigure o finantare suficienta pentru dezvoltarea infrastructurii, Berceanu a spus ca nu poate depasi plafoanele fixate prin bugetul de stat si sa comande executarea unor lucrari fara acoperire bugetara.

Motiunea pe Transporturi, impotriva lui Radu Berceanu, a picat

"Altfel vine Curtea de Conturi, ma intreaba de ce am facut asa ceva si ma pomenesc si in cine stie ce alta locatie prin Bucuresti in care nu vreau sa ajung", a comentat ministrul Transporturilor.

Independentii nu au sustinut motiunea pe Transporturi

Berceanu a comentat si prezenta pe lista semnatarilor motiunii a senatorului PSD Catalin Voicu pe care a legat-o de una din asertiunile facute in document. "Am vazut o referire la 'asfaltatorul de casa, nimeni altul decat regele asfaltului'. Nu stiu la cine face referire textul, dar am remarcat semnatura, la numarul 14, a domnului Catalin Voicu. As putea sa-mi inchipui de aici cine e asfaltatorul de casa, a cui e casa, poate e una de pe bulevardul Kiseleff", a conchis Berceanu.

PSD depune motiune impotriva lui Radu Berceanu

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: rNews
Comentarii