Berceanu vrea sa ceara amanarea intrarii Romaniei in zona euro

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 09:13
1880 citiri
Berceanu vrea sa ceara amanarea intrarii Romaniei in zona euro

Ministrul Transporturilor intentioneaza sa ceara amanarea intrarii Romaniei in zona euro, prevazuta pentru 2014.

"Avem doua teluri care undeva se bat cap in cap: iesirea din criza si criteriile pentru aderarea la zona euro. Trebuie sa alegem unul dintre ele. Sper ca acum, pe 27 aprilie, cand vine FMI, sa discutam", a declarat Radu Berceanu in cadrul unui interviu acordat Gandul.

"Eu am incercat sa ridic putin si in Guvern problema urmatoare: cine a stabilit sa intram in 2014 in zona euro? N-a reusit sa-mi dea cineva un raspuns concret: s-a stabilit in data de, in Parlament, prin vot, printr-o dezbatere, sau in Guvern, in care Guvern, sau la Banca Nationala", a adaugat ministrul Transporturilor, subliniind ca orice tara face lucrari publice pentru a iesi din criza economica.

"Atunci cand domeniul privat cam ridica piciorul de pe acceleratie, de obicei, peste tot, vine statul si incearca sa relanseze motorul economic cu investitiile publice. Acestea se pot face din banii de la buget, atat cat strange, iar statul roman strange foarte putin, sau din imprumut public, dintr-un efort comun, care inseamna un deficit suplimentar", a mai spus oficialul.

Despre autostrazi

Ministrul Transporturilor a repetat ceea ce a mai spus si pana acum. Este putin probabil ca in Romania sa fie ianugurat vreun kilometru de autostrada, in acest an.

"Probabil ca nu vom inaugura niciun kilometru de autostrada in 2010", a spus Berceanu. Cu toate acestea ministrul Transporturilor nu se considera responsabil de aceasta situatie. "Daca as sti ca vine cineva si face altceva ... Mie mi-e mult mai drag sa fie autostrazi decat sa fiu eu ministru. Prefer sa fie altcineva si sa avem autostrazi decat sa fiu eu si sa nu fie autostrazi", afirma Berceanu.

Cu toate acestea, nu ia in calcul posibilitatea demisiei: "Daca vine un alt ministru al Transporturilor, nu va avea mai multi bani. Si daca vine altcineva, pana va invata ce se intampla pe acolo mai trece un an", a raspuns el, unei intrebari legate de aceasta posibilitate.

Intrebat daca se considera un ministru eficient, Berceanu spune ca "da". De ce se considera ministrul Transporturilor eficient, dupa ce recunoaste ca in 2010 Romania nu va avea nici un kilometru de autostrada in plus? "Oricand pot sta de vorba cu oricare alti ministri ai Transporturilor despre tot ce doriti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#radu berceanu autostrazi, #Radu Berceanu zona euro, #Romania aderare euro , #ministrul Transporturilor