Ziare.com

Feroviarii cer demisia lui Berceanu

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 18:12

   

Feroviarii cer demisia lui Berceanu
Federatiile sindicatelor feroviarilor cer demisia ministrului Radu Berceanu, a subsecretarului de stat Constantin Axinia, precum si a directorilor generali ai unitatilor feroviare pentru situatia caii ferate si lipsa unor strategii coerente in acest sector.

"Toate federatiile am hotarat, in baza solicitarii salariatilor si a liderilor teritoriali, ca in situatia in care subfinantarea sistemului feroviar se va mentine punandu-se in pericol siguranta circulatiei pe calea ferata si nerespectarea termenelor de plata a salariilor prevazute in Contractele Colective de Munca cu mai mult de 48 de ore, activitatea la calea ferata sa fie oprita in totalitate", a declarat presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Popa pentru Mediafax.

"Este regretabil ca subsecretarul de stat Constantin Axinia ameninta oamenii ca vor fi dati afara avand in vedere situatia economica in care se afla. Este trist ca s-a ajuns in acest punct. Ii inteleg pe oamenii care nu au ca venit decat salariul, au rate la banci si sunt nevoiti sa recurga la proteste ca sa-si primeasca banii", a mai spus liderul sindical al feroviarilor.

De asemenea, sindicalistii solicita depolitizarea caii ferate la toate nivelurile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

toti cer, toti bugetarii cer bani

dar CFR-ul are incasari ca sa sustina atitia salariati, directori si ajutori de bagatori de seama? ca trenurile sunt mai mult goale.

 

NEPASARE SI HOTIE

Salariile la calea ferata nu se dau nu numai din incasarile de la calatori,nicaieri in Europa.Infrastructura se intretine cu subventie de la stat,vezi tu oriunde in lumea asta ca se construiesc drumuri,autostrazi caii ferate de catre companii?In ultimii 10-15 anii nu sa mai alocat banii ptr.intretinerea si repararea infrastructurii asta insemnand instalatii c.f,cale de rulare,macaze,infastructura caii etc.Sunt peste 10.000 de km de cale ferata si electrificata in Romania,si ia durut in cot toate adminstratiile care sau perindat din 90'incoace

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor