Linia de tren Gara de Nord - Aeroportul Otopeni va fi inchisa

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 07:50
5381 citiri
Linia de tren Gara de Nord - Aeroportul Otopeni va fi inchisa

Cu toate ca a fost inaugurata in urma cu doar doua luni, linia expres de tren Gara de Nord - Aeroportul Otopeni ar putea fi inchisa, a anuntat, marti, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Linia respectiva functioneaza pe pierderi, pentru ca trenurile circula aproape goale. Nu o voi inchide imediat, dar, daca se va dovedi ca este nerentabila in continuare, va trebui sa o inchidem.

Obligatia noastra este sa tinem cont de raportul economic si orice inregistreaza pierderi trebuie restructurat sau inchis", a precizat Berceanu, citat de Gardianul.

Cele 18 perechi de trenuri "Henri Coanda Expres" circula la interval de o ora, in graficul orar 5.15 - 23.23. Transferul pasagerilor de la Punctul de Oprire Aeroport pana la terminalele Aeroportului International Henri Coanda se realizeaza cu autobuze specializate. Pretul unui bilet de calatorie este 6 lei, iar o cursa dureaza intre 40 si 45 de minute.

Nu cu mult inainte de inaugurarea liniei de cale ferata, Berceanu sustinea ca trenul care va strabate traseul Gara de Nord pana la statia Halta Otopeni este o solutie care nu costa nimic si merita testata.

"Ruta Gara de Nord-Mogosoaia-Balotesti, cu oprire in Otopeni, este sigura, iar distanta va fi parcursa in 40-45 de minute cu tot cu transportul autobuzului pana la Otopeni", spunea atunci Berceanu.

#tren gara Otopeni, #Otopeni Nord Berceanu , #ministrul Transporturilor