Motiunea impotriva lui Berceanu, respinsa

Luni, 28 Iunie 2010, ora 21:38
3529 citiri
Motiunea impotriva lui Berceanu, respinsa

Motiunea simpla a PNL "Ministrul anti-transporturi si pro-furt", indreptata impotriva ministrului Radu Berceanu, a fost respinsa de catre plenul Camerei Deputatilor. Motiunea a primit 142 de voturi impotriva, 112 pentru si opt abtineri.

Deputatul PD-L Cristian Petrescu i-a acuzat luni pe liberali ca au "copiat fara jena" portiuni ale textului motiunii pe Transporturi dintr-un raport solicitat de el ministrului Radu Berceanu in 2009, care se referea la perioada de ministeriat a lui Ludovic Orban.

"Va aduc aminte ca am cerut in data de 23 septembrie 2009 domnului ministru Berceanu un raport privind vulnerabilitatile sistemului feroviar de transport din Romania. Asta vizavi de sectiunea a treia a motiunii dumneavoastra de cenzura. In 20 octombrie, domnul ministru ne-a trimis un raport de 47 de pagini, foarte complet, pe aceasta tema. Ei bine, paragrafe intregi din raport au fost copiate fara jena de autorii acestei motiuni", a spus Petrescu.

Acesta a adaugat ca liberalii "nici macar nu au stiut de unde copiaza", pentru ca raportul se referea la activitatea ministerului din perioada 2008, cand PNL era la guvernare, iar ministerul era condus de liberalul Ludovic Orban.

Petrescu a mai spus ca liberalii sunt principalii vinovati pentru situatia de la CFR, deoarece compania nu a avut bugetul aprobat fara ca Orban sa considere acest lucru o problema, iar cele mai numeroase deraieri de trenuri s-au petrecut in mandatul liberalului.

"Deraierile cele mai numeroase de trenuri s-au petrecut in mandatul lui Orban, 17 in 2007, 14 in 2008, fata de sase in 2009", a spus democrat-liberalul.

PNL a depus miercurea trecuta la Parlament motiunea simpla ce il vizeaza pe Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Documentul se numeste "Berceanu ministru anti-transporturi si pro-furt".

"Grupul parlamentar al PNL are 52 de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple pe problemele grave din transporturi. Conform Regulamentului, in sedinta plenului Camerei se inmaneaza textul motiunii pentru a verifica ca este in conformitate cu procedurile parlamentare", a anuntat Eugen Nicolaescu.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...