Primarul din Sf. Gheorghe cere sprijin lui Berceanu pentru soseaua de centura

Joi, 19 Februarie 2009, ora 20:49
1110 citiri
Primarul din Sf. Gheorghe cere sprijin lui Berceanu pentru soseaua de centura

Primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, Antal Arpad, ii va solicita, vineri, ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, sprijin pentru soseaua de centura a orasului.

Antal Arpad a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca la intalnirea de vineri, de la Miercurea Ciuc, cu ministrul Transporturilor, va ridica problema soselei de centura a orasului, care va avea o lungime de aproximativ 16 km, informeaza NewsIn.

El a spus ca centura este necesara pentru dezvoltarea zonei, avand in vedere ca va face legatura mult mai repede cu viitorul aeroport de la Brasov.

Tot la capitolul transporturi, primarul va ridica problema DN 12 care intra in oras si a construirii unui nou pod peste Olt, in conditiile in care cel actual este vechi.

Intalnirea de vineri de la Miercurea Ciuc are loc intre reprezentantii administratiei judetene din Covasna si Harghita, pe de o parte, si ministrii Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob-Ridzi (initial urma sa participe ministrul Turismului, Elena Udrea, insa este in strainatate), ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga si cel al Transporturilor, Radu Berceanu.

Pentru fiecare, primarul a pregatit o serie de proiecte specifice fiecarui domeniu. Ministrului Tineretului, primarul Antal Arpad intentioneaza sa-i solicite sprijin in vederea transferului in administrarea municipalitatii a Salii Sporturilor, aflata in subordinea Autoritatii Nationale de Sport, iar ministrului Dezvoltarii ii vor solicita continuarea programului de reabilitare termica a blocurilor, construirea de noi blocuri ANL si de locuinte sociale pentru romi, sali de sport si bazine de inot si patinoare.

In contextul discutiilor legate de dezvoltarea judetului si de latura economica, presedintele Traian Basescu le-a promis, sambata, reprezentantilor administratiilor locale din Harghita si Covasna, ca, incepand de vineri, vor veni in cele doua judete ministrii Transporturilor, Dezvoltarii si Turismului, pentru a discuta proiecte de infrastructura. Intrucat ministrul Turismului nu este in tara, in locul sau va veni ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Presedintele a subliniat ca este important ca, pentru intalnirea de vineri - care se va desfasura la Miercurea-Ciuc, in Harghita - , primarii si presedintii de consilii judetene sa pregateasca proiecte, si nu studii de fezabilitate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#sosea centura Covasna, #primar Sf Gheorghe , #ministrul Transporturilor