Taxa de pod de la Fetesti a adus incasari de aproape 400.000 de lei pe zi

Duminica, 09 August 2009, ora 18:51
1636 citiri
Taxa de pod de la Fetesti a adus incasari de aproape 400.000 de lei pe zi
Foto: Gardianul

Incasarile la taxa de pod de la Fetesti sunt cuprinse intre 300.000 si 400.000 de lei pe zi, a anuntat, duminica, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, adaugand ca sumele stranse din aceasta taxa ar putea acoperi intr-un an jumatate din costurile cu deszapezirea.

"Incasarile sunt intre 300.000 si 400.000 de lei pe zi, ceea ce inseamna o suma pe an cu care putem face jumatate din deszapezire. Ele variaza cu traficul, dar nu neaparat e un venit mai mare in weekend, pentru ca in week-end sunt foarte putine camioane si foarte multe masini mici, care platesc putin. In timpul saptamanii, sunt mult mai multe camioane, care au taxa mai mare", a precizat Berceanu.

Ministrul pedelist al Transporturilor a mai spus ca traficul in zona a atins chiar si valori de 30.000 de autoturisme pe zi si ca a crescut cu 100% vanzarea de roviniete. Cat despre aglomeratia de la casele de marcat, a adaugat ca, in general, soferii nu asteapta deloc.

"Am o echipa acolo inca de marti, o echipa speciala care sa incerce sa regleze, sa puna la punct toate aceste lucruri. Majoritatea timpului nu se sta deloc, e o masina, sunt doua masini, sapte masini, zece masini. Am emotii referitor la astazi pe seara, dupa-amiaza, cand se pleaca de la mare. Dar sa stiti ca nici nu vom putea vreodata sa dimensionam toate lucrurile pentru niste varfuri exceptionale", a afirmat Berceanu.

Ministrul a spus ca se gandeste sa accepte plata cu moneda straina la punctul de trecere. "Eu pot sa va spun ca in Ungaria nu platesti decat cu forinti. In Romania, exista si o lege care interzice platile in valuta. Poate la un astfel de punct trebuia sa ne gandim la asa ceva. Am facut toate demersurile necesare ca miercuri sau joi sa fie instalat un automat de valuta. Cu cardurile.

Noi avem in general o problema cu cardurile pentru ca la noi, peste tot, plata cu card inseamna sa bagi PIN-ul si sa semnezi. Acolo sunt carduri cu cip, bagi cardul si iese si ai plecat si la parcare si la autostrada. Noi nu putem sa aplicam chestiunea asta", a mai spus Berceanu.

El sustine ca aceasta taxa nu ii nemultumeste pe soferii de autoturisme, ci pe cei de camioane, care, cu aceasta ocazie sunt controlati si la incarcatura si la rovinieta.

"Foarte deranjati nu sunt cei care merg cu autoturisme, turistii, foarte deranjati sunt cei de la camioane, nu atat din cauza taxei, ci a faptului ca am inceput sa controlam rovinieta, am inceput sa controlam incarcarea, am inceput sa controlam documentele. Pana acum in Romania era nu land of choice, ci land of nobody, asa de nobody's land din punctul acesta de vedere. Am vazut ca toti care trec in Austria sau Ungaria se reped sa-si cumpere rovinieta, iar la noi avem chiar acolo microbuze de naveta care au rovinieta de o zi", a precizat Berceanu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) incaseaza de luni taxe de pana la 68 lei pentru vehiculele care traverseaza podul peste Dunare, Fetesti-Cernavoda.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#incasari taxa pod Fetesti Berceanu, #taxa europeana pod Fetesti, #taxa Romania UE Ministerul Transporturilor , #ministrul Transporturilor