Berceanu: A venit si vremea in care ce sustine Basescu nu castiga

Luni, 25 Martie 2013, ora 18:30
8561 citiri
Berceanu: A venit si vremea in care ce sustine Basescu nu castiga

Fostul senator PDL Radu Berceanu a declarat ca cei care au venit in PDL dupa ce partidul a fost la putere au venit "la castig, la bine", a vorbit despre faptul ca "nimic n-a mai fost corect" in ce priveste Conventia PDL, de cand presedintele Traian Basescu si-a exprimat public sustinerea pentru un candidat si a dezvaluit care a fost sfatul pe care i l-a dat lui Vasile Blaga inainte de alegeri.

Fostul presedinte al PDL Dolj a precizat ca nu poate face declaratii despre alegerile de sambata, deoarece nu a fost la Conventie si, prin urmare, nu se poate exprima: "Las sa se exprime altii care sunt mai implicati, eu m-am dezimplicat".

"Pentru ca acum un an am declarat ca ma retrag si, spre deosebire de altii, eu chiar ma tin de cuvant. Adica am zis ca ma retrag din activitatea politica activa, implicata samd. Ca dovada, mi-am dat demisia de la mine, de la Craiova, din functia de presedinte, n-am mai candidat la Senat, n-am mai iesit la televizor. Sunt si eu un membru al partidului meu si o sa fie intotdeauna, dar atat.

(...) N-am niste pareri prea proaspete, prea corecte, prea concrete despre ce s-a intamplat in ultima perioada. E ca la fumat: adica daca te-ai hotarat sa te lasi de fumat, nu mai tragi din cand in cand cate o tigara, ca nu te-ai lasat de fumat. Poate ca dupa cinci ani - nu mai conteaza, ca probabil nu te mai apuci. Asa ca de-aia n-am venit nici la Conventie. Nu era in conformitate cu principiile mele", a spus Radu Berceanu, pentru Ziare.com.

Care a fost planul celor veniti in PDL cand partidul a fost la putere: "Daca nu castigam, avem de ce sa fim nervosi"

Acesta a marturisit ca din acest motiv nici nu stie sigur care este stadiul plecarilor din PDL, pentru ca nemaifiind mereu la partid si nevorbind cu ceilalti, ar insemna sa faca niste estimari "care se bazeaza mult pe intuitie si pe ghiceala" si nu mai stie care este "pulsul" partidului.

"Eu ceea ce cred este ca e o idee mai veche a unora, pentru ca sunt foarte multi care au venit in partid de cand partidul e tot la putere, tot pe la castig, tot pe la bine, ca sa zic asa, si care nu stiu ce inseamna si cealalta varianta si nici nu pot macar sa-si imagineze ca exista, la toate partidele - cum a fost si la PSD si la oricine si in toate tarile si din toate timpurile - ca mai exista si varianta cealalta, in care trebuie sa stai acolo, sa te lupti, sa te pregatesti, sa redevii iarasi interesant pentru votanti si sa ajungi la putere.

Ei nu stiu despre asa ceva si cred ca de la inceput planul nespus, nerecunoscut a fost 'Domne, daca castigam noi, suntem noi si facem noi si dregem noi. Si daca cumva nu suntem noi, avem de ce sa spunem ca suntem foarte nemultumiti, nervosi si s-au facut tot felul de chestii, ca sa putem sa plecam si sa ne facem un partid si nu mai stiu ce, in care sa fim tot noi, adica sa fim sefi'.

Sunt oameni care n-au gustat din altceva si nici nu-si inchipuie ca ar putea sa mai stea si deoparte si sa se mai gandeasca ce au facut bun, ce au facut rau, ce ar trebui facut in continuare ca sa fie bine. Asa ceva nu incape in mintea lor. Sunt multi care declara deschis 'Domne, pai m-am apucat de politica ca sa fiu sef, ca sa fiu mare, tare'. Se mira ca dupa trei luni de politica n-au ajuns ministri sau, in orice caz, ceva sefi mari pe la Parlament, pe undeva. Asta e", a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Acesta a explicat ca respectivii colegi democrat-liberali "nu stiu ce o sa faca in viitorul apropiat", deoarece ideea de a pleca din partid si de a face "un adevarat partid de dreapta" este un lucru foarte frumos in teorie, dar foarte greu in practica: "Iar acum este deosebit de greu, pentru ca un partid inseamna foarte multe alte lucruri, inseamna sedii... Deci ei habar n-au despre ce vorbesc".

Berceanu: De cand Basescu a iesit si s-a exprimat, n-a mai fost nimic corect

Fostul senator PDL a sustinut ca a vazut declaratii despre desfasurarea corecta a alegerilor pentru functia de presedinte al partidului, inca din urma cu o luna, de cand a inceput toata activitatea pre-Conventie, insa "nu era corect de atunci, pentru ca s-au amestecat tot felul de chestiuni, se faceau tot felul de promisiuni si de declaratii".

"Deci deja nu era corect. Dar ideea care transpunea printre cuvinte era, 'daca o sa fie si alte incorectitudini decat ale noastre, o sa fie rau. Incorectitudinile noastre sunt ale noastre, noi avem voie sa facem orice fel de incorectitudini, nu conteaza. Noi avem voie, dar sa nu faca ailalti ceva incorect'. Cam asa era.

Influente au fost de la inceput, inca de cand domnul presedinte Basescu a iesit si s-a exprimat, din clipa aia n-a mai fost nimic corect. Punct. Ca sa fie clar. N-a mai fost nimic corect in legatura cu Conventia, nu ma refer la o tabara sau la alta acum. In momentul in care incep astfel de chestiuni, ce sa mai fie corect? In momentul in care se face un lucru incorect care are foarte mari influente si dupa aia sa spunem 'Domne, sa fie corect!', ce sa mai fie corect?", s-a intrebat Radu Berceanu.

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv! (Video)

Referitor la faptul ca presedintele Traian Basescu a spus, sambata, dupa ce a urcat la tribuna PDL, ca nu a venit la Conventie pentru a sustine pe vreun candidat, presedintele PDL Dolj s-a declarat impotriva acestei afirmatii.

"Da, da, sigur, declaram, dar nu sunt toti chiar asa de prosti. Se vede de la o distanta cosmica ce a sustinut dansul (Traian Basescu - n.red.). Uite, a mai venit si vremea ca ce sustine domnul presedinte nu castiga. Pentru ca la toti apar niste faze, nu exista cineva care exista in aceeasi faza - nici in politica, nici in viata reala. (...) Nu poti sa te astepti ca ramai permanent bun, in atentia electoratului, apreciat. Trebuie sa fii constient ca lumea se mai satura, mai vor sa mai incerce si altceva. Nu ma refer la nimic, ma refer in general. (...) La domnul presedinte, dupa cum ati vazut, se mai schimba lucrurile. Nu stiu, pana la urma e treaba lor", a sustinut democrat-liberalul.

Mesajul lui Berceanu pentru Blaga: Sa faci ce ar fi facut ceilalti daca ar fi fost in locul tau

Nu in ultimul rand, fostul parlamentar PDL a precizat ca i-a transmis un mesaj lui Vasile Blaga, legat de Conventie si de alegerile pentru functia de presedinte al partidului, in urma cu o luna si jumatate.

"Eu i-am spus odata lui Blaga, acum o luna si jumatate, cand am vorbit un pic, asa. M-a intrebat 'Dar tu ce crezi?'. I-am spus 'Vasile, eu cred multe, dar nu stiu daca are rost sa ti le spun, ca nu vreau sa te influentez, dar de principiu sa te gandesti sa faci ce ar fi facut ceilalti daca ar fi fost in locul tau'. Asta e cea mai buna chestie. Cand apare cate un lucru, cate ceva, nu stiu, sa te gandesti 'Daca ar fi fost invers, astia ce ar fi facut?'. Si sa faci si tu acelasi lucru, pentru ca in fond trebuie sa fie o egalitate, un echilibru", a incheiat Radu Berceanu.

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL

Vasile Blaga a castigat, sambata, sefia PDL, dupa un scrutin marcat de scandaluri, obtinand 2.344 de voturi. Marele perdant al serii este Elena Udrea, care a reusit sa stranga, potrivit datelor oficiale, 2.014 dintre optiunile de vot. Monica Macovei intregeste podiumul cu 209 voturi.

Udrea a contestat rezultatele Conventiei Nationale Extraordinare a PDL.

Tabara Udrea acuza diferente intre numarul de participanti si voturile exprimate, in timp ce Vasile Blaga a replicat ca niciodata nu a pus la indoiala corectitudinea colegilor sai, desi si el a pierdut, in 2011, presedintia partidului in fata lui Emil Boc.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a postat un mesaj pe Facebook la scurt timp de la incheierea Conventiei PDL la care Vasile Blaga a castigat presedintia partidului, victorie contestata de Elena Udrea. "Adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!", a declarat Traian Basescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Radu Berceanu alegeri PDL, #Radu Berceanu declaratii Traian Basescu, #vasile blaga alegeri pdl , #PDL