Ziare.com

Berceanu acuzat ca a votat, desi nu era prezent in Senat

Luni, 03 Mai 2010, ora 23:02

   

Berceanu acuzat ca a votat, desi nu era prezent in Senat
Liderul liberalilor din Senat, Puiu Hasotti, si social-democratul Sorin Bota au sustinut ca ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a lipsit de la plen si, cu toate acestea, apare pe lista de vot, subiect pe marginea caruia s-a consumat intreaga sedinta de luni.

Discutiile au pornit de la initiativa legislativa a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si a deputatului Constantin Nita pentru modificarea Legii patronatelor, pentru a carei sustinere s-a pronuntat in plen grupul PNL, dar nu si reprezentantii Guvernului.

Supus votului, raportul Comisiei economice a fost respins, intrunind doar 30 de voturi pentru, 43 impotriva si 4 abtineri. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a luat cuvantul de la tribuna pentru a denunta faptul ca "un coleg" a votat de doua ori, cu doua cartele, iar, daca PD-L nu este de acord cu reluarea votului, ii va dezvalui numele.

Interventia lui Hasotti a starnit o intreaga disputa intre senatorii puterii si cei ai opozitiei. Democrat-liberalul Dumitru Oprea i-a replicat liberalului ca-i apreciaza observatia, dar ca nu a avut aceeasi atitudine atunci cand a fost vorba de cineva dintre "ai lui".

"Este trist ca sunteti un mincinos de cea mai joasa speta", i-a intors cuvantul Hasotti. "Daca vreti, va prezint stenograma si cu nume... cand s-a intamplat", a insistat Oprea.

Impaciuitor, liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a intervenit spunand ca, daca exista vreun coleg care vrea sa semnaleze ca nu a functionat aparatul de vot, atunci "cu mare drag" se poate relua procedura. El a cerut insa sa fie lasat "spectacolul" la o parte.

Discutiile au fost punctate de insistenta social-democratului Petre Daea de a se verifica cvorumul si a lui Mircea Geoana de a asigura ca sunt suficienti parlamentari prezenti pentru a se continua sedinta.

Geoana a cerut pana la urma un nou vot, in cadrul caruia s-au exprimat 42 de senatori impotriva, 18 pentru si 3 s-au abtinut. "Sunt flatat ca propunerea mea capata valente atat de epice", a comentat el amuzat.

"Am solicitat lista pentru a vedea cum a votat ministrul Berceanu, care nu era in sala (...) Din sala am auzit te-as bate!. Domnule presedinte, daca presedintele de sedinta constata ca un ministru apare pe lista de vot, dar nu a votat, firesc este sa se suspenda lucrarile", a afirmat Puiu Hasotti, indicand de aceasta data persoana catre care s-au indreptat suspiciunile sale in privinta votului.

Si PSD sustine ca Berceanu a lipsit

Si senatorul PSD Sorin Bota a punctat ca, potrivit listei, ministrul Transporturilor a votat. "N-a fost in sala, chiar in fata mea sta si nu pierd ocazia de a-l monitoriza ca activitate si-n Senat, nu era in sala la acel vot", a spus el.

Igas a intervenit pentru a solicita apel nominal, pentru a se vedea ca sunt senatori de la anumite grupuri parlamentare care au plecat de la sedinta de plen pentru a nu dori sa legifereze. "De ce nu observati ca ministrii Cabinetului Boc au stat azi in plen cam cat sta cioara in par. De ce nu stau si dansii in plen?", i-a replicat Hasotti.

De altfel, liderul senatorilor PNL a precizat ca propunerea legislativa initiata de Mircea Geoana si Constantin Nita nu a fost respinsa, ci a fost respins doar raportul, astfel ca textul va trece la Camera prin adoptare tacita.

Divergentele l-au determinat pe presedintele Senatului sa solicite pauza de consultari. Dupa consultarea cu liderii de grup, Mircea Geoana a anuntat ca a fost constata lipsa cvorumului, fiind suspendata sedinta plenului Senatului.

In afara actului normativ propus de presedintele Senatului, pe ordinea de zi de luni au fost inscrise alte 19 propuneri si proiecte legislative, dintre acestea 16 trecand prin adoptare tacita la Camera Deputatilor. In plus, OUG privind aprobarea programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei trece marti tacit la Camera.
Citeste mai multe despre scandal Radu Berceanu vot Senat absenta
Sursa: rNews

Articol citit de 1058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Emil Boc acuzat ca este prim ministru, desi nici el nu se crede prim ministru

Asa ca bietul Berceanu e doar un amarat de epigon

 

"Naravul din fire, n-are lecuire!"

Astia cum s-au obisnuit asa m.or. Daca l-au votat la prezidentiale pe don.Base si copii de tata, daca l-au votat si mor.tii din morminte, daca l-au votat si cei care nu l-au votat de fapt, ne mai miram de Berceanu ? Uitandu=-te la figura lui, nu pot sa vezi decat o mare, mare smecherie. "Naravul din fire, n-are lecuire !" Prin frauda si hotie au ajuns la putere, asa se mentin !

Berceanu amarat de epigon?

Berceanu asta e cel mai mafiot dintre toti
Face casa buna cu Videanu

daca ,..

o fi asa ,cine-l trage de urechi? mai scurt ,un "dop ",..o pocnitoare,..si alt Ministru,....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor