Berceanu, despre cooptarea lui Dan Diaconescu in Miscarea Populara - E de discutat

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 22:02
3007 citiri
Berceanu, despre cooptarea lui Dan Diaconescu in Miscarea Populara - E de discutat

In Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o construiasca ca alternativa la USL ar putea intra in prima faza toate partidele aflate in coalitia de guvernare, sustine senatorul democrat liberat Radu Berceanu.

Potrivit acestuia, PDL este dispus sa discute cu orice formatiune politica "interesata" sa adere la Miscarea Populara, atat timp cat este "interesanta" si pentru viitorul bloc politic.

Despre partidul lui Dan Diaconescu - PPDD, Radu Berceanu a precizat ca e greu de raspuns in acest moment cu "da sau nu" daca isi va avea locul in Miscarea Populara, in primul rand pentru ca intre cele doua parti nu a existat inca niciun dialog.

"E greu de raspuns cu da si nu (n.a. daca partidul lui Dan Diaconescu ar putea face parte din Miscarea Populara). Ar trebui purtat intai un pic de dialog, care nu a vut loc pana acum. Trebuie vazut daca acest partid exista sau daca este doar o televiziune, daca au si un program politic, daca si cum se pot lua in calcul de catre Miscarea Populara acele idei. Ramane sa vedem si care sunt pretentiile lor; sunt tot felul de lucruri care trebuie luate in calcul", a precizat Radu Berceanu la B1 TV.

Acesta a mai mentionat ca, din punctul sau de vedere, pentru constituirea Miscarii Populare nu va trebui sa se plece de la ideea ca unele partide sunt "nefrecventabile".

"Nu trebuie plecat de la ideea ca un partid este nefrecventabil atat timp are un electorat. Daca spui ca partidul nu e frecventabil, inseamna ca electoratul respectiv nu e frecventabil. Nu cred ca e normal intr-o democratie sa pui bariere unui partid, unui electorat", a completat Berceanu.

Intrebat despre termenul in care Miscarea Populara ar putea sa se constituie, Radu Berceanu a precizat ca nu are un raspuns, deoarece conducerea PDL nu comunica in teritoriu astfel de informatii.

"La unele lucruri nu prea stiu sa raspund (n.a. cand si cum s-ar putea forma Miscarea Populara). Eu am tot intrebat conducerea partidului ce facem, le-am spus: in fata noastra se afla USL, si-au facut tot ce trebuie, sunt cu acte, voi va ganditi ca si noi sa facem ceva de genul asta? (...) PDL a facut niste pasi care ar fi trebuit sa conduca catre aceasta directie (n.a. formarea Miscarii Populare).

PDL a fost promotorul alegerii primarului din primul tur. Daca USL se duce in alegeri cu un candidat, ne ducem si noi cu unul si cei cu care am putea sa ne unim mai vin si ei cu unul, doi sau trei nu ne ajuta prea mult. Am facut pasi intr-o directie, dar nu ne-am si pregatit sau poate ca ne-am pregatit si nu stiu eu, ne-am pregatit in secret", a conchis Berceanu.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...