Berceanu, despre legatura dintre Basescu si inregistrarea Miscarii Populare la OSIM

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 20:39
2684 citiri
Berceanu, despre legatura dintre Basescu si inregistrarea Miscarii Populare la OSIM
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a declarat, duminica, la Craiova, ca fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, nu ar fi inregistrat la OSIM Miscarea Populara daca nu ar fi fost mandatata de presedintele Traian Basescu.

Berceanu a mai spus ca pana acum PDL nu a luat nicio decizie in legatura cu o eventuala colaborare cu UNPR la alegerile locale, insa crede ca Miscarea Populara a fost inregistrata de Ioana Basescu pentru "a nu mai avea surprize cand vrem sa facem vreo modificare".

"In momentul in care presedintele mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid sau de o miscare politica, e clar ca are o semnificatie. Ioana Basescu nu s-a apucat ea, asa, singura... si, daca s-ar fi apucat, presedintele ar fi reactionat. Eu cel putin il cunosc pe presedinte si in mod sigur ar fi reactionat.

Drept urmare, a fost o gandire de genul acesta care probabil a fost legata de a nu mai avea surpriza cand vrem sa facem vreo modificare sau vreo chestiune de genul acesta ca partidul acela exista inregistrat de nu stiu ce personaj care dupa aia vine si ne santajeaza cum am patit-o deja. Sau tot felul de lucruri care sunt de natura foarte mica, dar deranjeaza foarte mult.

Mai departe, daca chestiunea asta va fi utilizata si cum va fi utilizata nu am niciun comentariu, ca nu stiu. Ea s-ar putea sa fie utilizata cat de curand - s-ar putea sa nu fie niciodata utilizata", a precizat Berceanu in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele PDL Dolj a mai afirmat ca, potrivit informatiilor care i-au fost transmise de conducerea centrala a partidului, PDL si UNPR vor avea candidati proprii la alegerile locale si "fiecare partid va avea linia lui".

Pe 15 iulie, am fost convocati la o intalnire cu conducerea centrala a partidului si eu am intrebat acolo: "Domnule presedinte, cum ar putea sa fie lucrurile cu UNPR?". Recunosc ca atunci am intrebat din punctul de vedere al municipiului Calafat (judetul Dolj) si voiam sa stiu daca nu o sa ne pomenim ca va trebui sa il sustinem pe Duta (Mircea Duta, primarului Calafatului, membru PNL - n.red.) care se duce la UNPR si dupa aia se ia decizia ca partidul care are candidatul in functie trebuie sa fie sustinut de toata lumea. Si mi s-a spus Nu!,

Nu avem niciun fel de discutie de genul acesta, fiecare partid va avea linia si candidatii lui. La fel, acum vreo doua saptamani, am reiterat chestiunea aceasta si mi s-a raspuns la fel. Si cel putin pana in prezent asta este realitate in care ne aflam. Cand se va decide asa ceva, vom sti si cum este cu candidaturile", a mai spus presedintele PDL Dolj.

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, vineri, la Craiova, ca Miscarea Populara ar putea cuprinde "mai degraba" toate fortele care sunt alaturi de "proiectul PDL" decat transformarea Partidului Democrat Liberal.

#Radu Berceanu Miscarea Populara, #PDL candidati separati UNPR 2012 , #PDL