Berceanu: Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog

Sambata, 05 Martie 2011, ora 15:34
2360 citiri
Berceanu: Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog

Vicepresedintele PD-L Radu Berceanu a avut un discurs extrem de acid, sambata, la sedinta CNC de la Palatul Parlamentului, la adresa "reformistilor din PD-L", afirmand ca in timp ce el are "cicatrice" din bataliile politice, acestia se "lupta pe bloguri".

"Sunt o persoana care nu reuseste sa taca. Am vechi state de a-mi spune parerea si cand e usor sa taci", a spus Berceanu de la tribuna CNC, trecand in revista mai multe momente cand a avut probleme cu diverse institutii ale statului, pe vremea comunismului si a Securitatii, pentru ca s-a opus regimului.

"Sunt unul dintre putinii care-si aduc aminte ca l-am infruntat in interiorul partidului pe Ion Iliescu, direct si foarte vehement", a mai adaugat Berceanu, reamintind si un episod din 2002 cand a avut dosar intocmit de "procurorul Ponta".

Radu Berceanu a precizat ca nu este adeptul parerii ca cei acuzati sunt si vinovati, si a spus ca, atat el, dar si colegul Mircea Banias, sunt exemple clare de greseli ale Justitiei.

"Mircea Banias a fost pe toate ecranele, a fost facut praf la televiziuni. Apoi DNA a venit si a spus ca nu are nicio legatura cu cauza. N-am vazut pe aceleasi televiziuni sa se faca revenirea, sa spuna 'nu e, domnule, vinovat'", a subliniat Berceanu.

Mai mult, vicepresedintele PD-L a admis ca, la vechimea pe care o are in partid si la experienta sa politica, nu ii este rusine ca este, asa cum se spune, "un taliban".

"Asa cum spunea Oltean, sunt un taliban, unul dintre mamutii lanosi. Nu stiu cum de unii suntem vechi, altii sunt noi. Si Roberta Anastase e de 20 de ani in partid. (...)Am facut politica cu dorinta de a respecta lucrurile in care credem pe termen lung", a explicat el.

Vicepresedintele PD-L a mai sustinut ca, in opinia sa, un partid trebuie sa faca ce crede ca duce societatea inainte pe termen lung.

"Eu cred ca chestiunea cu coruptia e foarte importanta. Ea trebuie, daca e asa de importanta si dificil de gestionat, atacata cu chestiuni concrete si corecte, pasi foarte solizi si permanent in aceeasi directie", a mai spus Berceanu.

La final, acesta a lansat un atac foarte dur la adresa tripletei Macovei, Preda, Voinescu.

"Intrebati ce s-a intamplat la Colegiul Director. La Colegiul Director s-a intamplat ca n-ati fost acolo. Veniti doar la sedinte unde e televiziunea. Asa cum Traian Ungureanu a venit, puteati sa veniti. Toti europarlamentarii, nu era niciun fel de problema. Sunteti membri. Acolo s-au spus foarte multe argumente", a mai afirmat Berceanu, adaugand "daca va uitati numai pe bloguri, nu rezolvati probleme in interiorul partidului".

Radu Berceanu a lansat si un apel colegilor. "Sa ne ascultam, sa avem argumente, sa gasim cele mai bune solutii", a spus el, incheind cu remarca "eu am cicatrice, dar din lupte, pe teren, nu pe blog".

Citeste si:
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Sursa: Ziare.com