Berceanu, lider interimar al grupului parlamentar din Senat

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 16:14
1364 citiri
Berceanu, lider interimar al grupului parlamentar din Senat

Senatorii democrat-liberali au ales varianta de interimat la conducerea grupului parlamentar pana la finalizarea negocierilor dintre Alianta PSD+PC si PDL si a nominalizarilor pentru functiile guvernamentale, iar Radu Berceanu a fost nominalizat pentru aceasta functie.

Echipa interimara de conducere a PD-L este formata din Radu Berceanu, ca lider de grup, Alexandru Peres si Gheorghe David ca vicelideri si Ion Ariton, secretar, informeaza NewsIn.

Componenta s-ar putea schimba in functie de pozitiile pe care persoanele din conducerea grupului de la Senat ar putea sa le obtina in Executiv.

Grupurile parlamentare si-au desemnat luni conducerea in cadrul sedintelor avute in prima zi in care s-a intrunit noul Parlament, liderii opozitiei, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu si cel al UDMR, Marko Bela, preluand sefia grupurilor celor doua formatiuni.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a castigat pozitia de lider al grupului deputatilor liberali in fata contracandidatului sau, Ludovic Orban. Fostul presedinte al Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, este desemnat candidatul partidului pentru sefia Camerei, cel mai probabil urmand sa primeasca insa postul de vicepresedinte ce ar reveni PNL.

Senatorii si-au pastrat liderul de grup, in persoana lui Puiu Hasotti, in timp ce Crin Antonescu este nominalizarea pentru sefia acestei camere, dar cu sanse reale de fapt pentru vicepresedintia Senatului.

Grupul PD-L din Camera Deputatilor si-a desemnat o conducere interimara care va functiona pana la finalizarea negocierilor posturilor in comisii, iar lider este desemnat Ioan Oltean. Deputatul PD-L, Roberta Anastase, a precizat, pentru NewsIn, ca nominalizarea pentru sefia acestei camere nu s-a stabilit deocamdata.

Senatorii UDMR vor fi condusi de presedintele formatiunii, Marko Bela, in timp ce deputatii se vor afla sub supravegherea lui Marton Arpad, care a fost lider de grup si in legislatura trecuta.

Deputatii PSD si-au ales conducerea pentru aceasta legislatura, Viorel Hrebenciuc pastrandu-si postul de lider al grupului parlamentar, in timp ce Adrian Nastase este propus pentru unul din posturile de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, alaturi de Daniela Popa.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Radu Berceanu, #lider interimar, #conducere Senat, #grup parlamentar , #PDL