Berceanu nu exclude o alianta PD-L - PSD

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 16:22
1660 citiri
Berceanu nu exclude o alianta PD-L - PSD

Liderul PD-L Dolj Radu Berceanu nu exclude o alianta cu PSD sau cu alte partide politice, amintind ca formatiunea sa a eliminat din program interdictia unei colaborari cu social-democratii.

Fostul senator democrat-liberal a spus vineri ca, in opinia sa, partidul nu poate exclude din start aliantele cu PSD sau cu orice alt partid, desi este sceptic in privinta unei intelegeri cu social-democratii condusi in continuare de presedintele de onoare Ion Iliescu, informeaza NewsIn.

"Noi am avut o problema cu Partidul Social Democrat atunci cand, la un congres foarte mare al lor, s-au apucat sa declare ca doresc destructurarea Partidului Democrat. Atunci reactia noastra a fost ca am inscris in programul politic, nu in statut, teza 100 care spunea nu vom face o alianta sau nu vom avea o colaborare cu un partid care ne doreste destructurarea", a explicat Berceanu.

"A fost acel ciclu electoral, suntem intr-un alt ciclu electoral. Am scos acea prevedere din programul politic. S-ar putea ca in anumite conditii sa poata fi valabile si niste discutii cu PSD-ul", a continuat Berceanu.

Intrebat totusi daca PD-L ar accepta sa bata palma cu un PSD condus in continuare de un presedinte de onoare precum Ion Iliescu, Berceanu a replicat: "Probabil ca nu, dar asta nu inseamna ca excludem din start".

In context, fostul senator a mai comentat ca nu se poate pune problema daca o alianta cu PSD ar fi mai "decenta" decat cea incheiata cu partidul lui Gigi Becali, la Primaria Capitalei.

"Pana la urma, daca PNG-ul va fi validat de alegatori, inseamna ca PNG-ul reprezinta optiunea unei anumite parti din electorat si nu cred ca putem noi sa impartim partidele in partide frecventabile si partide nefrecventabile", a conchis Berceanu.

De-a lungul timpului, liderii PD-L si presedintele Traian Basescu au exclus o colaborare cu un PSD nereformat.

Ei au sustinut ca discutii cu PSD ar fi posibile numai in masura in care partidul va scapa de lideri precum Iliescu, Hrebenciuc sau Nastase.

Cu ocazia fuziunii democratilor cu liberal-democratii lui Theodor Stolojan si a constituirii PD-L, a fost eliminata din programul politic interdictia referitoare la orice intelegere cu social-democratii, interdictie care fusese introdusa in momentul alegerii lui Traian Basescu ca presedinte al PD.

Vineri, presedintele PD-L Emil Boc a spus ca obiectivul partidului este acela de a obtine un scor cat mai aproape de 50% pentru a putea oferi presedintelui "argumentul constitutional" de a desemna une premier democrat-liberal.

Intr-un interviu acordat unui post de televiziune iesean, in luna iunie, presedintele Basescu a vorbit despre posibilitatea formarii unui guvern minoritar, in cazul in care niciunul dintre partide nu va obtine 51 la suta din voturi la alegerile din toamna, precizand ca doreste sa numeasca un premier PD-L.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Radu Berceanu, #alianta, #PDL, #PSD, #alegeri, #parlamentare , #PDL