Berceanu: prima optiune a PD-L pentru o alianta post-electorala este PNL

Vineri, 29 August 2008, ora 21:52
1586 citiri
Berceanu: prima optiune a PD-L pentru o alianta post-electorala este PNL

Radu Berceanu a declarat vineri, pentru Newsin, ca prima optiune a democrat-liberalilor pentru formarea unei aliante post-electorale este, cel mai probabil PNL, insa a reafirmat ca nu exista bariere nici in ce priveste negocierile cu PSD, totul depinzand de rezultatul alegerilor din 30 noiembrie.

"Dupa ce vom avea rezultatul votului, va depinde foarte mult de acel rezultat al votului, nu stiu daca se va putea numi alianta, dar vom aveam discutii cu toate partidele", a declarat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Intrebat daca PD-L este dispus sa poarte discutii si cu PSD-ul, Radu Berceanu a aminiti, din nou, ca desi exista in programul politic al PD-ului o prevedere ce excludea orice negocieri cu PSD, venita ca reactie la declaratile lui Adrian Nastase din timpul unui congres in care a cerut desfiintarea PD-ului, la ora actuala nu mai exista aceasta prevedere.

"Noi suntem acum cu un alt program politic dupa alegerile din interiorul partidului. Nu mai avem o bariera. Sigur ca avem o bariera doctrinara. Sigur, e foarte putin probabil ca primele discutii sa fie cu PSD-ul, probabil ca primele discutii vor fi cu PNL-ul. Insa ceea ce vreau sa va spun e ca nu mai exista, cel putin in documente, o bariera din asta, cu aia nu", a precizat acesta.

Berceanu s-a referit la rolul pe care, conform Constitutiei, il va juca presedintele Basescu in formarea viitorului guvern, sugerand ca, dupa primele discutii cu partidele parlamentare si daca PD-L nu va putea forma singur Executivul, in a doua etapa, seful statului va incerca constituirea unui Guvern PD-L-PNL-UDMR.

"Eu sunt convins, dupa cum il cunosc pe presedinte, ca el va face niste discutii cu partidele parlamentare care vor fi trei sau patru, dupa care probabil ca va incerca sa faca discutii cu doua sau trei, poate, formatiuni care ar putea sa faca o constructie, dupa ce a inteles el din discutiile cu fiecare, deci ar putea sa faca o intalnire in etapa a doua PD-L, PNL, UDMR de exemplu si sa vada daca iese, daca nu s-ar putea sa faca o intalnire PSD cu alte formatiuni", a opinat Radu Berceanu.

Liderul PD-L a adaugat ca in opinia lui negocierile politice ar trebui sa aiba legatura cu dorintele electoratului, sustinand ca neincluderea acestor dorinte in stabilirea partenerilor de discutii este principala cauza a scandalurilor de pana acum. "Marea problema de pana acum a fost ca negocierile s-au purtat ca si cum nu avea nicio legatura cu electoratul.

De aia dupa intelegerile de pana acuma au iesit scandaluri, fiindca intelegerile nu au fost facute in sensul asta. Drept urmare eu cred ca va fi normal, democratic, european, civilizat sa purtam discutii cu totii", a declarat vicepresedintele PD-L.

Citeste si:
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, solicită PNL şi PSD să propună "rapid" un program de guvernare şi o echipă cu care să vină în Parlament, precizând că nu s-a cerut sprijinul partidului...
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis, vineri, mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL Florin Cîţu să nu accepte susţinerea din partea...
Sursa: Ziare.com