Berceanu spune ca PD-L ar putea sa se impace cu PSD dupa alegeri

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 13:59
3223 citiri
Berceanu spune ca PD-L ar putea sa se impace cu PSD dupa alegeri

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca este posibila o impacare intre PDL si PSD dupa alegeri si ca personal ar prefera ca democrat-liberalii sa guverneze cu PSD decat cu PNL.

Berceanu a explicat, intr-o emisiune la Pro TV, ca actuala componenta a Parlamentului face posibila existenta a putine "combinatii" pentru formarea unui Guvern si ca acest spatiu mic de manevra obliga la acceptarea faptului ca "pana la urma oricare varianta poate fi luata in discutie dupa decembrie". Intrebat daca vede posibila o impacare cu PSD dupa alegeri, ministrul PDL a raspuns: "Cred ca da".

"Stiti ce se intampla? Practic, la ora actuala, sunt trei partide - PSD, PDL si PNL - si o formatiune politica, UDMR. Cel putin cat e Parlamentul acesta, cu aceasta structura votata de romani in toamna anului trecut, orice Guvern se va face prin combinarea acestor patru elemente. Nu exista altceva.

Si cum vor fi facute aceste combinatii nu depinde atat de mult de trecut, pentru ca in trecut toate combinatiile s-au mai experimentat si fiecare a avut nemultumiri si eventuale multumiri (...) Dar vrand-nevrand, aceasta combinatie din Parlament ne obliga sa ne gandim ca pana la urma oricare varianta poate fi luata in discutie dupa decembrie", a spus el.

Intrebat ce varianta ar prefera el, Berceanu a declarat: "Eu personal prefer cu PSD-ul".

Liderul democrat-liberal si-a exprimat apoi speranta ca dupa alegerile prezidentiale va veni la putere un Guvern care sa reziste, dat fiind ca in urmatorii ani nu vor mai fi alegeri, iar partidele vor fi preocupate mai mult de guvernare decat de campanie.

"Eu ceea ce sper este ca, in sfarsit, din decembrie incolo, cand Romania trei ani de zile nu mai are programate niciun fel de alegeri, sa aiba trei ani de liniste pentru un Guvern - care o fi el, cu cat va fi mai bun, cu atat mai bine - si care sa poata sa faca cat de cat ceva. Pentru ca in ultimii trei ani, noi am avut din sase in sase luni alegeri. Exact din sase in sase luni. Deci in ultimii trei ani, am avut sase alegeri si bineinteles ca totul s-a facut de la alegerile astea la alegerile viitoare", a mai declarat el.

Citește și:
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...