Berceanu: Un partid nu trebuie condus pentru clanurile si triburile din interior

Marti, 17 Mai 2011, ora 19:19
1640 citiri
Berceanu: Un partid nu trebuie condus pentru clanurile si triburile din interior
Foto: Arhiva

Dupa ce Emil Boc si-a reconfirmat functia de lider al PD-L, Radu Berceanu, unul dintre sustinatorii lui Vasile Blaga, a declarat, marti, ca ar putea spune mai multe despre partid, dar nu o face, pentru a nu crea probleme noii echipe.

"O sa fie interesant de urmarit ce se va intampla cu PD-L, sub actuala echipa de conducere. Imi vine sa va spun tot felul de lucruri, dar este partidul meu si nu vreau sa spun lucruri care sa ii dauneze in vreun fel. Incerc sa fac numai lucruri care sa ii ajute, cum ar fi si sondajul, chiar daca unora nu le place, pentru ca mi-au si spus: 'Ce domne, faci sondaje?'", a declarat Berceanu, citat de Agerpres.

"Credeam ca am ajutat pe cineva, pentru ca nu am raspuns eu la sondajul ala, ci 1.300 de platitori de taxe si impozite, potentiali votanti. Ce este acolo nu imi apartine si de facut nu l-am facut eu, l-a facut CSOP", a adaugat Berceanu, la Craiova, intr-o conferinta de presa.

Senatorul a spus ca peste o luna va mai face un sondaj, pentru a vedea cum a primit populatia, "votantii, platitorii de taxe si impozite, nu cei 1.400 de delegati de la Conventie, ce s-a intamplat cu PD-L".

Sondaj CSOP, comandat de Berceanu: USL are 53% din intentiile de vot

"Daca crede cineva ca se poate conduce cu tine si cu ai tai la nivelul ala de 1.400, sau cu cateva sute sau 50 de persoane, se insala. Un partid trebuie sa conduca pentru cei din afara zidurilor partidului si nu pentru clanurile, detasamentele, triburile din interiorul formatiunii", a aratat Berceanu, care a marturisit ca a simtit "represaliile" noii echipe de conducere a PD-L inca de cand "a indraznit sa candideze la presedintia PD-L Dolj".

Senatorul PD-L Radu Berceanu a facut public, luni, sondajul comandat de el la CSOP, pe care il anuntase sambata, in timpul Conventiei, documentul aratand ca USL este in topul intentiilor de vot, mult peste PD-L, iar in ceea ce priveste situatia interna, Vasile Blaga este cel mai potrivit lider pentru PD-L.

Berceanu afirmase sambata, in cadrul lucrarilor Conventiei Nationale, ca a comandat la CSOP un sondaj de opinie, la nivel national, al carui rezultat nu doreste sa-l faca public si i-a intrebat pe candidatii la sefia PD-L ce masuri vor lua daca vor constata ca, dupa o luna, partidul va pierde 20% din "zestre".

Turcan nu ar fi contestat lista

Senatorul Radu Berceanu a declarat, marti, la Craiova, ca Raluca Turcan nu ar mai fi afirmat ca votul la Conventia Nationala PDL a fost unul politic daca ar fi ajuns vicepresedinte al partidului.

"Raluca Turcan, daca acelasi sistem pe care eu l-am criticat de mai multe ori, si ea stie asta, ar fi scos-o pe ea vicepresedinte nu mai spunea nimic, dar, fiindca nu a iesit ea si-a adus aminte. Ar fi trebuit sa faca parte din lista scurta si nu a fost asa. Chestiunea asta a inceput sa functioneze de prin 2004-2005, dupa ce a plecat domnul Basescu, cand nu a mai fost o personalitate importanta care sa dea o anumita linie si atunci au ramas mai multi mai mici care, ca de obicei, se organizeaza pe triburi, pe clanuri sau detasamente si singura lor preocupare este sa se lupte cu celelalte triburi", a declarat Radu Berceanu, potrivit Newsin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Radu Berceanu PDL, #radu berceanu sustinator blaga, #radu berecanu sondaje pdl , #PDL