Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pepiniera lui Radu Berceanu (Opinii)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 08:23
4241 citiri
Pepiniera lui Radu Berceanu (Opinii)

Un politician care se respecta isi alege si cultiva cu mare grija urmasii, iar Radu Berceanu n-a facut exceptie.

Asa a ajuns Gelu Visan sa fie promovat din treapta in treapta la organizatia de tineret a PDL din Craiova si apoi la biroul senatorial al cunoscutului politician.

Prin ce s-a remarcat cu predilectie pedagogul de liceu Gelu Visan? Prin corzi vocale foarte puternice, rezistente si prin insistenta insolenta de a-si intrerupe preopinentul in timpul deselor emisiuni TV la care era invitat.

Ce competente are? In CV-ul afisat pe site-ul Camerei Deputatilor scrie ceva de Facultatea de Stiinte Politice, dar, urmarindu-i discursurile si interventiile publice, realizezi cu usurinta ca politica e arta bunei guvernari, dar asertiunile lui Visan au a face doar cu infama politicareala autohtona.

Cat despre invataturile de prin tratate de politologie, or fi fiind ele bune la ceva, dar nu pe la noi. Fireste, nu are rost sa ne facem sange rau, asemeni lui sunt destui prin toate partidele.

Agamita redivivus

Dupa o vara de foc in care a facut bataturi la colturile gurii, vocea fiindu-i suprasolicitata 24 ore din 24 in apararea idolului suspendat, Traian Basescu, Visan s-a trezit in toamna far' de coledzi(u) ca de acum celebrul Agamemon Dandanache.

Si tot asemeni lui Agamita, "pac! - la Razboiul", pardon, la Romania Libera, Romania TV etc. nu cu "o scrisoare de amor", ci cu alte chestii compromitatoare la adresa fostului sau Mecena, binefacatorul care i-a imprumutat candva pana si "costumele si cravatele sale" dupa cum a spus Berceanu insusi la Ziare.com.

Si daca tot asistam noi cu mare haz la caraghioslacuri caragialesti cu Zita si Mita, poate n-ar fi rau sa vedem din ce s-au luat la harta: cica "in politica (a PDL) functioneaza acelasi sistem ca in mafia italiana..." Se stia. Ca "valoarea unei spagi pentru un contract cu statul este de 500.000 de euro. (De obicei, 5% din valoarea contractului era o spaga onorabila)". Nimic nou.

"Relatia mea cu domnul Berceanu s-a stricat cand eu n-am vrut sa se darame in Craiova doua mari obiective. Mi-a dat acordul, dupa care a venit la mine si mi-a spus Cat vrei ca sa taci?... daca vrei sa te sinucizi, fa-o singur". Se referea la para.

Zito, nu te lasa!

Dupa care sa te tii, Zito: contracte din bani publici dati cu nemiluita firmelor de partid si ale prietenilor, cunoscutilor..., ba de la Romsilva, ba de la Administratia Bazinala Jiu, de la Saulesti ori Plesoi... Milioane si milioane pe care, in loc sa le aflam puse la treaba pentru scoaterea economiei romanesti din impas, se odihnesc prin conturile unor bastani din clientela.

"Afacerile de peste 30 de milioane de euro pe care le-a facut organizatia PDL din Dolj in legatura cu banii publici, motiv pentru care am fost sanctionat... PDL din Dolj este un fel de SRL. Tot ce se intampla in PDL Dolj inseamna afaceri cu statul, toate primariile PDL au afaceri cu firmele PDL. Organizatia la nivelul judetului Dolj este un club de afaceri" zice cu parapon Visan, la unison cu "o anumita parte a presei" din 2004 incoace.

Visan musca mana...

Abia acum intelegem de ce, pe un ger de crapau pietrele, demonstrantii strigau in strada "Jos Boc! Jos Basescu!", iar numarul jandarmilor il depasea adesea pe acela al protestatarilor.

Ceea ce nu intelegem si pace e de ce Radu Berceanu neaga atat de vehement dovezile prezentate cu subiect si predicat de fostul discipol sau ucenic intru ale politichiei noastre originale, batandu-si joc de justitiarul cazut in dizgratie:

- "Ba, Gelule, nu-ti dai seama ca tot aici o sa vii?"

- "Lasa, domne, ca eu vin de sus", a raspuns Gelu Visan

- "Ceea ce bineinteles ca a enervat pe toata lumea si a pus pe toata lumea pe picioarele dinapoi", a afirmat, adanc, senatorul PDL, Berceanu.

Va fi fiind vorba de zoon politikon sau de oarecari potai nefiroscoase?

In numele integritatii morale...

Daca in al 23-lea an al democratiei noastre originale, politica a evoluat in asemenea hal, facand un calcul simplu prin inmultirea cu 41 judete + Capitala si adaugand miliardele de prin ultimele stenograme, nici nu-ti vine a crede ca mai exista pe harta o tara numita Romania si un popor roman printre celelalte entitati europene, iar daca mai exista, sanse de a scapa de astfel de politicieni n-au fost, nu sunt si nici nu vor fi.

Pentru ca "finis coronat opus", partidul-autor al nefacutelor de mai sus vine acum din nou sa ne ceara votul, dar nu orisicum, ci in numele unor principii de integritate morala sustinute cu o teribila naivitate de o comisie condusa de insasi celebra luptatoare anticoruptie, Monica Macovei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Berceanu atac Gelu Visan, #Gelu Visan PDL coruptie, #scandal Gelu Visan Berceanu , #PDL