Berceanu raspunde acuzatiilor Elenei Udrea si lui Gabriel Sandu: Sunt usor sonati la cap

Marti, 10 Martie 2015, ora 16:38
10726 citiri
Berceanu raspunde acuzatiilor Elenei Udrea si lui Gabriel Sandu: Sunt usor sonati la cap

Fostul ministru PDL al Transporturilor Radu Berceanu a reactionat dupa ce pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a fost reluata luni ideea ca acesta, impreuna cu alti fosti sau actuali lideri ai formatiunii, nu sunt chemati la DNA in cazul acuzatiilor fostului ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu.

Astfel, Elena Udrea si-a aratat nemultumirea ca fosti lideri ai PDL Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase si Adriean Videanu "nu sunt intrebati de DNA" despre faptul ca ar fi primit "milioane de euro in campanie".

"Probabil ca memoria dnei Udrea are niste variatiuni, ceea ce pe mine oricum ma lasa perfect rece. Poate sa spuna ce crede ea ca are de spus. N-am nici cea mai mica problema sa ma cheme DNA oricand (...), ca sa lamurim odata lucrurile astea", a declarat Radu Berceanu, pentru Ziare.com.

Despre acuzatiile lui Gabriel Sandu: Daca imi dadea milioane de euro, faceam toata campania

Referitor la faptul ca Gabriel Sandu a declarat in fata procurorilor DNA care au facut ancheta in dosarul Microsoft ca o parte din banii primiti ca mita ar fi ajuns si la Videanu, Berceanu si Anastase, fostul ministru al Transporturilor a precizat ca nu avea de ce sa ia milioane de euro in campanie si ceilalti presedinti de organizatii PDL sa nu fi primit nimic.

Acuzatiile unui fost ministru, arestat in dosarul Microsoft: Banii ajungeau la Videanu, Berceanu si Anastase

"Pobabil ca procurorii DNA au stiut mult mai bine ce spune Sandu aiurea, asa, in tramvai, sau au mai verificat si ei, iar ea (Elena Udrea - n.red.) care e acum acolo zice 'De ce sunt eu si nu ii ia si pe ceilalti?'. Pentru ca ceilalti n-au pus mana la luat diverse chestii cum o fi facut ea, daca o fi facut, pentru ca e problema ei si eu nu stiu ce probe au procurorii sau ce e.

Inca o data: Cu cea mai mare placere, oricand ma cheama oricine, oriunde, ca sa lamurim chestia asta, pentru ca de exemplu mama mai are vreo doua luni si implineste 90 de ani si n-as putea spune ca e cea mai mare placere ca toata ziua sa apara numele meu pe acolo pe o chestie cu care n-am nici cea mai vaga legatura, niciuna.

De ce sa imi fi dat Sandu mie milioane de euro? In primul rand, ca faceam toata campania din toata tara, cu milioane de euro. Deci sunt usor sonati la cap, dar n-are importanta, e problema lor. Dar de ce sa imi fi dat? Ca mai erau 46 de presedinti (de organizatii judetene si de sector - n.red.), de ce sa imi fi dat mie si sa nu fi dat la toata lumea, daca tot avea de dat?", spune Radu Berceanu.

Despre conflictele cu Udrea si banii luati de la Transporturi, "ca sa faca spanacurile alea"

Acesta a precizat ca a avut mai multe conflicte cu Elena Udrea de-a lungul timpului, enuntand doua dintre ele, primul legat de bugetul Transporturilor pe anul 2010, cand fostul ministru al Turismului i-ar fi "luat" un miliard si jumatate de lei.

"Am avut nu unul, ci mai multe conflicte, din motive diverse. Unele dintre ele prefer sa nu le reiau dintr-o anumita eleganta, iar altele de exemplu ca, in bugetul din 2010, in ultima sedinta, a luat un miliard si jumatate de RON de la Ministerul Transporturilor si cand m-am uitat prin buget unde s-au dus, s-au dus la Ministerul Dezvoltarii, ca sa faca spanacurile alea, de-aia.

Parca il vad pe Boc: A zis 'ne mai intalnim luni, la ora 10.00, sa ne mai uitam pe ultima forma, ca vreau sa il trimit la Parlament', ca sunt Birourile Permanente si sa fie bugetul acolo trimis, sa il repartizeze la comisii, cum se face.

Si cand m-am uitat: 'Dl prim-ministru, adica cum, ce s-a intamplat, in astea 5 zile, de miercuri pana luni, cum?'", a spus fostul senator PDL.

Berceanu despre Basescu, Udrea si PMP: A zburat puiul cu ata! Interviu (I)

Un al doilea conflict este reprezentat si de alegerile pentru conducerea filialei judetene Dolj a PDL, de la sfarsitul lunii noiembrie 2010.

"S-a gasit ea ca vrea sa conduca tot partidul si s-a hotarat sa schimbe presedintele organizatiei de la Dolj, si anume pe mine, cu cine voia ea, ca sa fie omul ei.

Si a chemat vreo 20 de primari din Dolj si mi-au spus 'domne, ne cheama dna Udrea si a zis ca sa venim cu Gelu Visan' si eu le-am zis 'duceti-va, ma, si daca va da niste bani sa va ajute pe la lucrarile alea, duceti-va, da'. Si bineinteles ca i-a chemat sa le spuna 'sa-l votati pe asta, sa nu-l mai votati pe Berceanu'.

Care aveam in clipa aia vreo 23 de ani de cand eram in partid si ea venise de alaltaieri si se hotarase ea ca trebuie sa isi puna ea oamenii ei prin judete, sa-si faca ea niste chestii. Si atunci i-am spus 'Auzi, ma, dar tu de cand crezi tu ca ai rolul asta aici? Cine crezi tu ca... si mai ales cu porcarii de genul asta?'. Ca dovada ca ala a luat 50 de voturi si eu am luat 600", ne-a mai declarat Radu Berceanu.

Udrea ii raspunde lui Berceanu: Un baron PDL care nu a castigat niciodata

Berceanu: Gelu Visan a facut magarii, eu l-am crescut. Isi doreste sa fie exclus

Acesta are si o explicatie cu privire la afirmatiile Elenei Udrea la adresa lui Vasile Blaga si Adriean Videanu: "Pentru ca n-a iesit ea presedinte (al PDL - n.red.) atunci (in martie 2013 - n.red.), si ce n-a inteles ea atunci este ca eu ma retrasesem oricum, nu ma mai interesa".

"Ea n-a iesit atunci din motivele din campanie. Atunci nu ca a iesit Vasile Blaga. Atunci nu a vrut-o lumea pe Elena Udrea. Daca candida Popescu Vasile sau candida altcineva, iesea alalaltu' decat ea. (...) Bineinteles ca nu aveau cum sa o voteze tocmai pe ea presedinte, ca se sinucideau toti. Eu m-am retras, n-am mai fost acolo, le-am zis 'Ma retrag, multe succese in viata, la revedere!'", a precizat fostul ministru al Transporturilor.

Nu in ultimul rand, acesta a explicat ca n-a mai fost la sediul vreunei organizatii a PDL de doi ani si jumatate: "Membru sunt, daca nu m-a dat nimeni afara, dar atat, membru. Eu cand spun ca ma las, e ca la fumat, nu poti sa te lasi si sa fii cu buzunarele pline de tigari. Daca te lasi, te-ai lasat, gata, la revedere, iti vezi de alte treburi de-ale tale".

Udrea: De ce Blaga, Berceanu, Anastase si Videanu nu sunt intrebati de DNA despre milioanele de euro?

"Eu nu am mai avut nicio functie la nivel central din 2000. Poate dna Elena Udrea, fiind preocupata de alte chestii, n-a aflat de treaba asta. (...) Participam la BPN numai in perioadele in care am fost ministru pentru ca asa era o regula, ne chemau acolo, dar nici nu votam, ca n-aveam voie.

(...) N-am fost niciodata, nicaieri, cu dl presedinte Basescu, in campania din 2009. In primul rand ca eram ministru si in al doilea rand ca m-am ocupat de campania de la Dolj, unde era foarte greu, pentru ca senator era dl Geoana, care era contracandidatul lui Traian Basescu. Si mi s-a trasat ideea: ocupa-te acolo la Dolj, nu veni pe nicaieri, nu ai nicio treaba.

Sandu, cu care n-am vorbit de 10-15 ori in viata mea si niciodata intre patru ochi si niciodata despre un subiect de genul asta, a spus si el ceva, ca l-au presat aia si au spus 'spune, ma, da-ne si noua ceva daca vrei sa te trecem in baietii buni care'... N-am nicio problema, sa ma puna cineva fata in fata cu Sandu", a incheiat Radu Berceanu.

Radu Berceanu apare in dosarul Microsoft: Abia astept sa fiu chemat la DNA

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, a declarat in fata procurorilor DNA care au facut ancheta in dosarul Microsoft, in luna ianuarie, ca o parte din banii primiti ca mita ar fi ajuns si la fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, precum si la Roberta Anastase. De asemenea, ideea a fost reluata de doua ori de Elena Udrea, pe contul sau de Facebook, o data in luna februarie si a doua oara luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Berceanu acuzatii Udrea, #Udrea acuzatii Berceanu, #Gabriel Sandu Berceanu, #Udrea acuzatii PDL , #PDL