Fermierii protesteaza violent si ameninta cu boicotarea alegerilor

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 13:05
1643 citiri
Fermierii protesteaza violent si ameninta cu boicotarea alegerilor

Fermierii care protesteaza in prezent in fata Ministerului Agriculturii cer sa intre la negocieri cu ministerul interimar Radu Berceanu, amenintand in cazul nerezolvarii problemelor cu boicotarea alegerilor electorale si cu blocarea principalelor artere de transport din tara.

"Vrem sa intram la negocieri cu ministrul interimar al agriculturii Radu Berceanu. In cazul nerezolvarii cerintelor, fermierii vor boicota alegerile, nu in sensul ca nu se vor duce la vot, ci vor face in asa fel ca voturile lor sa fie anulate. Vom pune doua-trei stampile pe buletinele de vot pentru ca acestea sa nu ajute pe nimeni. De asemenea, fermierii vor bloca principalele artere de transport din tara, drumuri nationale si judetene", a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei.

Circa 100 de crescatori de ovine si caprine s-au adunat deja in fata sediului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cerand acordarea subventiilor pentru animale si acuzand politicienii de starea grea in care se afla agricultura Romaneasca.

"Daca subventiile nu se dau la timp, acum cand ne putem aproviziona cu furaje, riscam ca la iarna pretul acestora sa se dubleze si sa nu le mai putem acorda", a declarat pentru NewsIn presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei.

Berceanu si Pogea negociaza cu femierii

Dupa mai multe ore de protest Radu Berceanu si Gheorghe Pogea au intrat la negocieri cu fermierii.

Fermierii au amenintat miercuri dimineata ca vor renunta la animale in lipsa subventiilor, neavand cu ce sa le hraneasca. Fermierii adunati in fata MAPDR au adus pancarte cu mesajele "Ati distrus agricultura romaneasca", cerand sprijinirea micilor fermieri.

De asemenea, aproximativ 1.000 de crescatori de taurine protesteaza, in acest moment, in fata sediului Ministerului Finantelor Publice. Jandarmii au intervenit de mai multe ori pentru a-i calma pe fermierii intrucat vroiau sa intre in cladirea Ministerului Finantelor Publice. Acestia au reusit mai devreme sa rupa cordonul facut de fortele de ordine, dar au fost readusi de jandarmi la locul de protest.

O delegatie de sase reprezentanti ai Sindicatului Crescatorilor de Taurine se afla in acest moment la negocieri cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice. Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine, Costel Caras, a declarat ca fermierii nu vor pleca din fata sediului Ministerului Finantelor Publice, unde in prezent protesteaza, pana cand nu vor fi siguri ca Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) are bani in cont pentru plata subventiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fermieri boicot alegeri, #subventii agricultori, #boicot alegeri subventii, #Ministerul Agriculturii , #stiri Radu Berceanu