Iancu i-a spus vineri seara lui Berceanu ca isi da demisia

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 14:03
1742 citiri
Iancu i-a spus vineri seara lui Berceanu ca isi da demisia

Liderul PD-L Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Craiova, ca directorul ANIF, Constantin Iancu, l-a contacat vineri seara pentru a-i comunica decizia de a demisiona din functie deoarece considera ca se confrunta cu o problema persoanala si nu merita sa implice si partidul in acest scandal.

"Aseara, dupa ce am plecat de minister, dansul m-a sunat si mi-a spus: domnule presedinte, eu am decis sa demisionez pentru ca este o problema personala a mea, nu are nicio legatura cu partidul si vreau sa mi-o rezolv singur", a declarat Radu Berceanu, sambata, la Craiova, informeaza NewsIn.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca Iancu a candidat la alegerile parlamentare dupa ce primarii si viceprimarii PD-L din colegiul uninominal Calafat-Bailesti au decis acest lucru.

"Candidaturile pentru alegerile parlamentare au fost stabilite dupa o discutie cu primarii si viceprimarii PDL din colegiile uninominale. Nu a fost o decizie luata numai de mine sau de dumnevoastra", a explicat Radu Berceanu.

Potrivit sursei citate, "problemele" lui Constantin Iancu au fost relatate de presa locala inainte de campania electorala. Radu Berceanu a mai spus ca nu intelege cum Parchetul General a atras atentia asupra "problemei domnului Constantin Iancu" tocmai acum, dupa numirea in functia de sef al ANIF.

"In orice caz, se ridica un mare semn de intrebare: cum de Parchetul spune ca este o problema acum, dupa numirea in functia de sef al ANIF, si timp de trei ani de zile nu s-a pus in discutie aceasta chestiune?", a mai spus Berceanu.

In legatura cu articolul aparut in Evenimentul Zilei, in care se preciza ca Radu Berceanu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la acest subiect, ministrul a declarat ca, desi joi s-a aflat in redactia acestui ziar pentru a da un interviu, nu a fost intrebat de subiectul respectiv.

"Nu inteleg cum de nu au reusit sa ma contacteze cand eu am stat in redactia Evenimentului Zilei de la ora 11.00 la 13.30 pentru a da un interviu. Stiti ca au ei interviurile acelea de doua pagini. Am stat de vorba cu mai multi jurnalisti, dar nu m-a intrebat nimeni despre aceasta chestiune. Eu de la ziar am plecat la minister, unde am stat pana la ora 21.00. La minister avem telefoane, avem faxuri si e-mailuri. Nu m-a contactat nimeni sa imi ia un punct de vedere", a explicat Radu Berceanu.

Referindu-se la numirea lui Constantin Iancu in functia de sef al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Radu Berceanu a declarat ca, inainte de campania electorala pentru alegerile parlamentare, PDL a decis ca, in cazul in care formatiunea va intra la guvernare, toti candidatii care nu vor obtine un mandat de parlamentar vor fi propusi pentru functii de conducere in structurile Guvernului.

Directorul demisionar al Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare sustine ca este nevinovat in dosarul de sechestrare si credea ca cercetarile in dosarul instrumentat pe numele sau a fost finalizat in momentul in care declaratiile date de el in fata procurorilor au fost vazute si de judecatorii craioveni.

"Am dat declaratii care apoi au fost prezentate de catre procurori judecatorilor. Din acel moment am crezut ca am clarificat aceasta problema. Nu am mai fost chemat la parchet si stiind ca sunt total nevinovat am considerat ca toata povestea a fost clarificata. Stiindu-ma nevinovat si stiind ca am explicat acest lucru am considerat ca acest caz este inchis. De altfel, din 2006 pana in 2009 nici procurorii nu au mai lucrat la acest caz deoarece acuzatiile care mi se aduceau erau fantasmagorice", mai afirma Iancu.

Referitor la acuzatiile ca a incediat masina craioveanului Constantin Dilgoci, Iancu a subliniat faptul ca nu are legatura cu acest subiect.

Directorul de la ANIF a mai spus ca isi doreste sa isi dovedeasca nevinovatia si sa urmareasca in instanta perosoanele vinovate de scandalul in care a fost implicat.

O ancheta a procurorilor in cazul directorului general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Constantin Iancu, este in curs, functionarul fiind pus deja sub invinuire de catre DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Radu berceanu demisie, #decizie demisie sef, #proces DIICOT Craiova , #stiri Radu Berceanu