Varsta de pensionare pentru cei din Cetatea de Balta si Jidvei a fost redusa cu 2 ani

   

Deputatul PSD, Radu Coclici a fost co-initiatorul mai multor amendamente inca de anul trecut din Parlamentul Romaniei, prin care Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a suferit o serie de modificari importante fata de forma propusa initial.

Astfel, impreuna cu deputatul de Maramures Zoicas Gheorghe si alti parlamentari, deputatul Radu Coclici a reusit sa modifice continutul articolului 65 (5) din 263/2010 care acum prevede: "persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna, pe o raza de opt kilometri in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu doi ani fara penalizarea prevazuta in articol".

"Desi legea a fost votata inca de anul trecut, cu un circ imens dupa cum se stie legat de furtul evident al doamnei Roberta Anastase, am preferat sa astept sa vad negru pe alb normele de aplicare a legii. Acum pot sa afirm cu tarie ca am reusit sa introduc pe acea lista mai multe localitati din judetul Alba, din mai multe colegii.

Vor beneficia de reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare cei care au locuit cel putin 30 de ani in urmatoarele localitati din judetul nostru: Cetatea de Balta, Craciunelu de Sus, Santamarie si Tatarlaua apartinatoare comunei Cetatea de Balta; localitatile Jidvei, Balcaciu, Capalna de Jos, Feisa si Veseus apartinatoare comunei Jidvei.

De asemenea, pe lista localitatilor ce alcatuiesc anexa nr. 4 a proiectului HG privind normele de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se mai regasesc urmatoarele comune: Valea Lunga, Almasu Mare, Blandiana, Bucium, Ceru Bacainti, Ciuruleasa, Ighiu, Intregalde, Lupsa, Metes, Mogos, Rosia Montana, Sibot, Vintu de Jos, precum si orasele Abrud si Zlatna. Sper ca prin acest demers am reusit sa mai remediem din deficientele pe care noua lege a pensiilor le are si am mai adus o raza de optimism in sufletele celor care asteapta cu nerabdare sa iasa la pensie", a declarat deputatul PSD de Alba, Radu Coclici.
Octavian Popescu
Vineri, 25 Martie 2011, ora 02:02
Sursa: Informatia de Alba

Informatia de Alba
Cele mai citite stiri
In ce tari mai pot merge romanii FARA test COVID-19. Lista actualizata a statelor care impun restrictii de calatorie
Vremea inca este buna pentru vacante si plimbari pentru cei care mai vor o ultima iesire cu soare si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor