Radu Mazare, adus la Bucuresti - va fi incarcerat la "beciul domnesc"

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 18:51
8074 citiri
Radu Mazare, adus la Bucuresti - va fi incarcerat la "beciul domnesc"
Foto: B1 TV

Primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, arestat preventiv pentru abuz in serviciu, luare de mita si conflict de interese, a fost adus la Bucuresti.

Mazare a fost astfel transferat de la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al IPJ Constanta la arestul central din Capitala, pe care edilul il numea recent "beciul domnesc", potrivit Realitatea Tv.

Decizia a fost luata pentru ca acesta sa fie mai aproape de instanta suprema din Bucuresti.

Radu Mazare, arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, a primit joi un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Edilul a fost incarcerat in dosarul in care a fost pus sub invinuire de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, luare de mita si conflict de interese, anunta televiziunile de stiri. Radu Mazare a fost ridicat de politisti si dus in arestul IPJ Constanta. El a fost gasit intr-un restaurant din centrul Constantei si nu a opus rezistenta, ba chiar a zambit, dand de inteles ca se astepta sa fie arestat, scrie Evenimentul Zilei.

Miercuri s-a judecat la Inalta Curte contestatia Directiei Nationale Anticoruptie la decizia instantei supreme de a-l lasa in libertate pe primarul Constantei.

Instanta suprema a ramas in pronuntare, miercuri seara, iar decizia a fost data de judecatori joi dupa-amiaza.

Mazare, la tribunal cu o geanta plina de documente: DNA nu are probe, de aia vin cu masina, nu cu duba

Radu Mazare a venit miercuri in instanta cu o geanta, in care spunea ca are mai multe documente.

"Aici am documente. Alte documente, decat cele depuse acum doua saptamani cand instanta a spus ca eu am probat nevinovatia mea si ca DNA nu are probe, ca de aia vin cu masina mea si nu cu duba.

Am documente suplimentare. Spre exemplu, am un tabelas, din care rezulta ca tarifele la prestatiile de gunoi in Constanta sunt sensibil mai mici decat in multe alte orase din Romania", a precizat edilul de la malul marii.

Radu Mazare: Il felicit pe Basescu, eu nu sunt turnator

Radu Mazare a fost retinut pentru 24 de ore, in acest dosar, pe 16 martie, insa nu a fost arestat ulterior, fiind eliberat dupa o decizie a judecatorilor ICCJ. Astfel, pe 18 martie s-a decis ca edilul sa fie cercetat de procurori in stare de libertate, el fiind acuzat ca ar fi luat in total noua milioane de euro mita, iar in cazul sau prejudiciul a fost de 26 de milioane de euro.

Radu Mazare a fost retinut - e acuzat ca a luat mita noua milioane de euro

Radu Mazare nu merge la "beciul domnesc" - cererea de arestare preventiva, respinsa (Video)

"In perioada 2006-2009, Radu Mazare a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta", se precizeaza intr-un comunicat DNA.

Un deputat PSD, cercetat in dosarul lui Mazare: I-ar fi dat edilului 7 milioane de euro mita - surse

De asemenea, surse citate de televiziunile de stiri au aratat ca DNA a demarat o ancheta penala si impotriva deputatului PSD Eduard Martin, proprietarul firmei de salubrizare Polaris M Holding SRL, care i-ar fi dat sapte milioane de euro mita lui Radu Mazare pentru a castiga o licitatie.

Vineri, primarul din Constanta, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un alt dosar, fiind acuzat de savarsirea a patru infractiuni de abuz in serviciu, in legatura cu vanzarea unor terenuri din patrimoniul orasului la preturi subevaluate.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Radu Mazare arestat Bucuresti, #Mazare arest Bucuresti, #Mazare beciul domnescu arest , #arestat