Afaceristul Sorin Strutinsky, prieten cu Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, prins in Italia. Are de executat 10 ani si 8 luni de inchisoare

Autor: N.G.
Marti, 11 Mai 2021, ora 16:51
5775 citiri
Afaceristul Sorin Strutinsky, prieten cu Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, prins in Italia. Are de executat 10 ani si 8 luni de inchisoare
Sorin Gabriel Strutinsky era dat in urmarire internationala. Foto: tomisnews.ro

Omul de afaceri constantean Sorin Gabriel Strutinsky, condamnat definitiv la o pedeapsa de 10 ani si 8 luni de inchisoare, ar fi fost prins in Italia.

Afaceristul se afla in stare de arest la domiciliu in vederea judecarii cererii de extradare.

Avocatul acestuia a declarat, pentru ziaudeconstanta.ro, ca Sorin Strutinsky "s-a predat de bunavoie autoritatilor din Italia In data de 23.03.2021 si a fost plasat in arest la domiciliu pana la solutionarea cererii de extradare".

Strutinsky este un apropiat al fostilor conducatori ai Constantei, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu aflati in inchisoare unde executa pedepse grele pentru fapte de coruptie.

Sorin Strutinsky mai are o condamnare in prima instanta la 7 ani si 10 luni cu executare in dosarul "Polaris", alaturi de Radu Mazare, care a primit 9 ani si 10 luni si de fostul deputat PSD Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani si 6 luni cu executare. Deciziile de condamnare nu sunt definitive.

Radu Mazare este condamnat definitiv in Dosarul Retrocedarilor la 9 ani de inchisoare cu executare.

Nicusor Constantinescu ispaseste o pedeapsa de 5 ani de inchisoare in Dosarul Retrocedarilor, dupa ce a ispasit o alta sentinta definitiva de 5 ani in dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal.

#strutinschy, #inchisoare, #prins italia, #Mazare, #coruptie, #Constanta , #condamnat