Birchall anunta ca dosarul pentru extradarea lui Mazare a ajuns deja in Madagascar

Luni, 13 Mai 2019, ora 10:14
5306 citiri
Birchall anunta ca dosarul pentru extradarea lui Mazare a ajuns deja in Madagascar
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat luni dimineata ca dosarul complet, cu toate documentele necesare extradarii lui Radu Mazare, a fost trimis si inregistrat oficial de autoritatile din Republica Madagascar, de care depinde derularea procedurii in continuare.

Dosarul, care are mai mult de 600 de pagini, contine cererea de extradare si toate documentele trimise de instante Ministerului Justitiei, el fiind trimis atat in format electronic, cat si fizic, printr-un curier diplomatic

Ministrul interimar al Justitiei a anuntat trimiterea dosarului in conditiile in care astazi, 13 mai, expirau termenele prevazute de lege in acest sens.

"Astazi, 13 mai, dosarul a fost predat autoritatilor competente din Republica Madagascar. La ora 8 a fost predat Ministerului de Externe, iar la ora 9 Ministerului Justitiei din Madagascar.

Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele instantelor, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza. MJ si-a indeplinit obligatia legala, prevazuta de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciara in materie penala", a mai spus Ana Birchall, reamintind ca Radu Mazare a fost arestat preventiv incepand cu 8 mai, pentru o perioada de 6 zile, asa cum prevede legea in Madagascar.

Vicepremierul Birchall a tinut sa sublinieze efortul extraordinar al colegilor care "au reusit sa pregateasca dosarul in mai putin de 48 de ore, in ciuda volumului de documente".

De asemenea, Ana Birchall a dat detalii exacte cu privire la procedura parcursa, precizand ca dosarul a fost sigilat de ea, personal, si trimis prin curier diplomatic.

De asemenea, dosarul a fost transmis concomitent in format electronic, iar in data de 11 mai, la ora 22:29, Interpol a confirmat MJ ca intreaga documentatie a fost primita si trimisa inclusiv prin Interpol.

In data de 12 mai un curier diplomatic a plecat in Madagascar cu toate documentele, care "au fost predate personal in aceasta dimineata", a mai spus ministrul interimar al Justitiei, precizand ca are confirmarea din partea omologilor din Madagascar, de care depinde derularea procedurii in continuare.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare trebuie sa execute 9 ani de inchisoare, decizie luata de instanta suprema pe 8 februarie.

Vezi si Consulul Madagascarului: MAE roman stia demult ca tara mea e gata sa-l extradeze pe Mazare

El a fost prins saptamana trecuta in Madagascar, iar autoritatile romane au demarat imediat procedura de extradare.

Eveniment Quarterly Report

Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat marţi, 5 decembrie, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR, George Simion, pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie,...
Preşedintele Consiliului European se întoarce din China mai repede decât plănuia, după ce Viktor Orban amenință din nou candidatura Ucrainei la UE
Preşedintele Consiliului European se întoarce din China mai repede decât plănuia, după ce Viktor Orban amenință din nou candidatura Ucrainei la UE
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, se va întoarce mai repede decât plănuia din vizita la Beijing, susține un oficial UE. Asta deoarece că premierul ungar Viktor Orban...
#dosar extradare Mazare trimis Madagascar , #condamnat