Rugamintile lui Radu Mazare la Inalta Curte nu au dat roade: Ramane cu masura arestului preventiv

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 04 Iunie 2019, ora 13:07
11686 citiri
Rugamintile lui Radu Mazare la Inalta Curte nu au dat roade: Ramane cu masura arestului preventiv
Foto: Facebook/ Niusor Daniel Constantinescu

"Va rog sa-mi revocati masura arestului preventiv in aceasta cauza", a fost rugamintea pe care Radu Mazare le-a adresat-o astazi magistratilor care l-au condamnat in dosarul Polaris, in faza de fond, la 9 ani si 10 luni de inchisoare.

Insa Inalta Curte a mentinut masura arestarii preventive dispusa fata de Radu Mazare, potrivit minutei instantei. Decizia poate fi contestata in 48 de ore.

Fostul primar al Constantei a cerut revocarea masurii arestului preventiv, care a fost impusa in momentul pronuntarii sentintei. Asta in contextul in care Radu Mazare executa in prezent o pedeapsa de 9 ani de inchisoare, sentinta definitiva primita in cazul "Retrocedarilor de pe litoral".

Imbracat lejer, intr-un sacou gri cu dungi si in blugi bleumarin, Mazare a vorbit mai multe minute cu avocata sa. De altfel, el a sustinut pledoaria acesteia din boxa arestatilor: "Sunt de acord cu solicitarea aparatorului meu."

Avocata lui Radu Mazare a explicat ca clientul sau este deja condamnat intr-un alt dosar.

"Astazi solicit revocarea mandatului de arestare pentru ca stim cu totii contextul pentru care a avut controlul judiciar. In decembrie 2017, el a avut o alta optiune (Radu Mazare a plecat din Romania - n.red.), nu discutam astazi.

Scopul unei masuri preventive in acest caz nu mai poate fi atins in nicun mod. El se afla sub puterea unei decizii judecatoresti privative de libertate.

La ora asta, domnule presedinte, ar fi o pura formalitate sa venim din 30 in 30 de zile, care realmente nu mai are niciun scop pentru a atige masura preventiva".

Procurorul DNA a explicat ca fuga lui Radu Mazare a fost o "sfidare a justitiei."

"Din punctul meu de vedere, consecintele masurii preventeve subzista si astazi. El a fost adus in tara cu ajutorul organelor competente".

Procurorul DNA a explicat instantei ca nu se impune revocarea acestei masuri: "El a fost condamnat deja in acest caz."

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...
Comentarii