Cine i-a dat apa la moara lui Radu Mazare sa se faca nevazut?

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 21:59
12077 citiri
Cine i-a dat apa la moara lui Radu Mazare sa se faca nevazut?

Vestea asta, ca fostul primar al Constantei condamnat la patru ani si jumatate cu suspendare, plus control judiciar, a disparut brusc si, in loc sa se prezinte la politie pentru control, ne-a trimis salutari si urari de sarbatori tocmai din Madagascar, ma convinge inca o data ca legile noastre sunt facute mai mult ca sa-i apere pe hoti de noi, decat ca sa ne apere pe noi de hoti.

Caci nu e pentru prima data cand cei condamnati scapa ca prin urechile acului, iar noi ne dam apoi de ceasul mortii, urmarindu-i cu Interpolul, pana aflam ca au plecat cu toti banii la ei si asta spune tot, stiind ca nu numai in Romania banul e ochiul dracului.

Il mai tineti minte pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, cel condamnat la sapte ani cu executare? Nici nu stim unde isi executa pedeapsa la ora asta, intrucat ultima stire despre el spunea ca autoritatile de la Londra, unde fusese depistat, l-au eliberat pe o cautiune de 200.000 lire sterline.

Va dati seama cati bani o fi scos Puiu din tara, daca numai pentru cautiune a pus jos aproape un sfert de milion, dintr-un foc!

La asa ceva, nici Interpolul nu mai are replica, iar noi cu atat mai putin. Pa si pussy. Happy New Year, domnule Popoviciu, oricunde te-ai afla!

Nu mai vorbesc de urmaritul Ghita, care a scapat chiar de sub nasul urmaritorilor si, dupa ce s-a plimbat prin toata Europa, a mers la Belgrad unde a fost prins si arestat. A fost apoi eliberat dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro.

Ghita a demarat numeroase afaceri cu statul sarb, fiind acolo ca o mana cereasca: un foarte serios investitor strain. Bani garla, adusi din Romania!

Si cand te gandesti ca o femeie de pe langa Bucuresti, care furase niste paini, ca sa le dea de mancare copiilor ei, a primit pentru un prejudiciu de valoarea respectivelor franzelute o pedeapsa nu cu foarte mult diferita de cea a dlui Popoviciu, primita pentru un prejudiciu in valoare de vreo trei mosii!

Departe de mine sa apar vreun hot de paini, dar nici nu pot lasa neobservat faptul ca abuzul in serviciu al unui demnitar e infractiune numai de la o suma frumusica in jos, in timp ce nicio lege nu stiu sa stabileasca prag minimal pentru cine fura paini.

In acest context, mai trebuie sa mire pe cineva faptul ca Radu Mazare, aflat sub supraveghere in urma condamnarii cu suspendare, pleaca in Madagascar fara sa-l intrebe nimeni de sanatate, iar de acolo da cu tifla spre noi, scuipand cu dispret in farfuria din care mancase pana atunci?

Un comunicat lapidar al politiei constantene ne informeaza asupra acestei realitati, cu precizarea ca "masura privind controlul judiciar nu prevedea interdictia de a parasi tara".

Adica, tradus ca sa inteleaga si omul de rand, noi politia n-avem nicio vina. Masura controlului nu prevedea interdictia de a parasi tara si nu era sa-l oprim noi, calcand legea. Duca-se!

Sunt sigur ca si altii, daca-i intrebi, tot asta vor spune, ca nu-s ei de vina si ca toti au respectat legea. Culmea este ca s-ar putea sa aiba cu totii drepate. Nu sunt specialist, dar am impresia ca legea e facuta anume ca sa le dea dreptate celor care, cand sunt doldora de bani, o sterg englezeste si ne transmit salutari de unde nici nu te astepti.

Eu unul nu m-as grabi sa-i socot ca vinovati pe profesionistii din politie si din justitie, atata vreme cat insasi legea este la mana unui Nicolicea sau a unui Iordache, amandoi ingineri la baza si amandoi raspopiti in juristi, experti in drept.

Sa fim intelesi, nu atac faptul ca au patruns in Parlament niste ratati in profesia lor. Daca alegatorii i-au dorit, inseamna ca-i merita.

Dar mi se pare o impietate atunci cand un oarecare, caruia nu i-a mers bine in profesia pentru care s-a pregatit, isi face brusc recalificarea la locul de munca si e urcat sus pe val.

Efectele se vad cu ochiul liber. Dl Eugen Nicolicea este parlamentar de un sfert de secol, iar celalalt fost inginer, dl Florin Iordache, este si el de aproape doua decenii in Parlament. Daca se pricepeau intr-adevar intr-ale dreptului, ar fi avut tot timpul sa faca pana acum niste legi, in baza carora nici Ghita sa nu scape printre degete, nici Popoviciu sa nu ne trimita salutari de la Londra si nici Radu Mazare sa nu-si ispaseasca pedeapsa pe plaja, in Madagascar.

Iar daca n-au facut-o, e normal sa-mi pun intrebarea in ce masura este anume mesterita, pentru ca unora sa le fie muma, altora ciuma, iar pentru restul lumii o simpla gluma.

Si asa ma intorc la intrebarea mea din titlu: cine i-a dat apa la moara lui Radu Mazare sa sfideze insusi statul de drept, care nu-l poate opri din spectaculoasa sa evadare?

Evident, numai cine l-a pus in fruntea bucatelor, facandu-l deputat PSD, primar al Constantei, presedinte al PSD Constanta si cate si mai cate. Nimeni din PSD nu s-a intrebat de unde s-a trezit Mazare cu bani, ca sa faca avere in Romania, afaceri in Brazilia, altele in Madagascar, dupa ce alergase prin tara sa cu atatea tinichele de coada, fara sa le auda nimeni cum zornaie.

Are, pentru ca asa-i la noi, orice ti-ar zornai in coada, tot prezumtia de nevinovatie e mai tare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#radu mazare madagascar, #Sebastian Ghita inulpat, #Radu Mazare condamnat, #Puiu Popoviciu extradare , #DNA