DNA a pus sechestru pe averea lui Mazare

Joi, 28 Februarie 2008, ora 09:30
3058 citiri
DNA a pus sechestru pe averea lui Mazare

Averea primarului Constantei, Radu Mazare, a fost pusa sub sechestru de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Masura sechestrului a fost dispusa de procurori in dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, este cercetat de procurori pentru abuz in serviciu in legatura cu retrocedari de terenuri. Valoarea estimativa a terenurilor pentru care a fost dispusa aceasta masura este de cateva milioane de euro.

Primarul municipiului Constantei anunta in septembrie 2007 ca va cere, prin avocatii sai, recuzarea procurorului DNA care il ancheteaza in dosarul privind vanzarea terenului de sub cazinoul din Mamaia si va depune plangere pentru cercetare abuziva pentru folosirea unui expert judiciar suspendat de Ministerul Justitiei.

Primarul Constantei, Radu Mazare a mai declarat ca procurorul DNA care instrumenteaza dosarul s-a folosit de un raport de constatare intocmit de Catalin Cucoara, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru in Constanta, expert tehnic judiciar, angajat la DNA ca specialist.

Edilul a spus ca procurorul l-ar fi folosit pe acest specialist care a calculat un prejudiciu de 100.000.000 de euro cu care ar fi subevaluat terenuri in momentul in care a fost retrocedat si, ulterior, s-a vandut terenul de sub cazinoul din statiunea Mamaia.

Primarul spune ca acuzarea sa pentru abuz in serviciu de catre procuror se bazeaza pe raportul semnat de acest specialist.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta in august 2007 primarului Constantei, Radu Mazare, ca este cercetat pentru abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni si ca cercetarile in aceasta cauza au fost extinse cu privire la alte fapte legate de retrocedarea sau schimbul unor terenuri.

Citeste si:
A sunat la Poliţie și a anunțat că a găsit un nou-născut în curtea casei. Poliţiştii au stabilit că femeia era mama copilului
A sunat la Poliţie și a anunțat că a găsit un nou-născut în curtea casei. Poliţiştii au stabilit că femeia era mama copilului
O femeie din judeţul Constanţa a sunat la Poliţie, afirmând că a găsit un nou-născut în curtea locuinţei sale. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au descoperit copilul într-o...
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Procurorii DNA au făcut verificări la Consiliul Județean Iași și la Școala de Arte după ce în instituția condusă de Costel Alexe au apărut suspiciuni în privința unor angajări....
Sursa: Ziare.com