Inalta Curte a amanat sentinta in dosarul de coruptie al fratilor Mazare UPDATE

Joi, 21 Iunie 2018, ora 15:15
7147 citiri
Inalta Curte a amanat sentinta in dosarul de coruptie al fratilor Mazare UPDATE
Foto: Facebook/ Nicusor Constantinescu

Inalta Curte a amanat cu o saptamana sentinta in dosarul in care Radu Mazare si fratele acestuia au fost judecati, alaturi de Avraham Morgenstern, pentru fapte de coruptie in legatura cu construirea unor locuinte sociale.

Urmatorul termen pentru pronuntare: 28 iunie.

Este prima decizie din acest caz si poate fi contestata cu apel la Completul de 5 judecatori. La ultimul termen de la Inalta Curte, pe 7 iunie, doar Alexandru Mazare a fost prezent pentru a-si spune cuvantul final in fata magistratilor, intrucat fratele sau se afla fugit in Madagascar, iar Avraham Morgenstern este in Argentina.

"Doamna presedinte, doar eu am mai ramas. Sunt constient de valorile intrinseci ale acestui dosar. Postura mea este delicata. (...) Am incredere in Dumnezeu ca mi-a dat parte de un astfel de complet care a facut o cercetare ireprosabila. Sunt socat de cererea procurorului, de sapte ani pentru mine. Inteleg ca Parchetul cere sapte ani, plus doi, doar pe supozitii. Nu am avut vreo discutie cu vreun angajat de la acea banca. Nu sunt dovezi impotriva mea, sunt in acest dosar pentru ca sunt fratele lui Radu Mazare si pentru ca am intrat in politica. Am incredere in acest complet", a declarat Alexandru Mazare.

DNA: 7 ani pentru Radu Mazare

Reprezentantul DNA a solicitat atunci condamnarea fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare la 7 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si 2 ani inchisoare pentru fals in declaratii.

Aceleasi pedepse au fost cerute si pentru fostul senator Alexandru Mazare, acuzat de complicitate la luare de mita si fals in declaratii.

De asemenea, DNA a cerut ca omul de afaceri Avraham Morgenstern sa fie condamnat la 5 ani de inchisoare pentru dare de mita.

Procurorul de sedinta a mai spus ca in cazul lui Radu Mazare se poate aplica un spor de pedeapsa, avand in vedere ca acesta a fugit din Romania si se sustrage procesului penal, dar ca se impune si confiscarea sumei de 175.000 euro primita ca mita.

Acuzatiile procurorilor

In aceasta cauza, Radu Mazare este judecat alaturi de fratele sau, Alexandru, si de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" - pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Si fratele primarului Constantei, senatorul PSD Alexandru Mazare, este cercetat in acest dosar pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit, si el, bani in contextul favorizarii firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda".

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pronuntare Radu Mazare, #sentinta radu Mazare, #radu Mazare corutie, #radu mazare madagascar , #DNA