Instantele resping in serie solicitarile lui Radu Mazare de anulare a condamnarii la 9 ani de inchisoare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 15:38
5679 citiri
Instantele resping in serie solicitarile lui Radu Mazare de anulare a condamnarii la 9 ani de inchisoare
Sursa: Euronews Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a respins luni o contestatie la executare facuta de fostul primar al orasului Constanta Radu Mazare, condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare in dosarul "Retrocedarilor de pe litoral". Decizia nu este definitiva.

Fostul edil a sustinut ca procedurile prin care a fost adus in tara din Madagascar au fost incalcate. Decizia judecatorilor: "Respinge, ca inadmisibila, contestatia la executare".

Decizia de marti vine dupa ce saptamana trecuta Radu Mazare si-a retras o cerere de rejudecare a "Retrocedarilor de pe litoral", deoarece procesul s-a judecat cand era fugit in Madagascar.

"Ia act de retragerea cererii de redeschidere a procesului penal, formulate de petentul-condamnat Mazare Radu Stefan, privind dosarul nr. 6536/2/2008 al Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a II-a Penala," decidea Curtea de Ape Bucuresti, pe 5 decembrie, potrivit portalului instantelor.

Si prima cerere introdusa in instanta de Radu Mazare, o contestatie in anulare, a fost respinsa in luna noiembrie de Inalta Curte.

Ultimul cartus, in 2020

In acest moment, fostul primar mai are o singura cale de atac extraordinara impotriva condamnarii definitive la 9 ani de inchisoare in dosarul "Retrocedarilor de pe litoral". Este vorba de o contestatie in anulare inregistrata pe 15 noimebrie la Inalta Curte.

Urmatorul termen de judecata este stabilit pe 6 februarie 2020, potrivit site-ului Inaltei Curti.

O sesizare care a fost facuta in tandem cu doua solicitari la CCR, trimise de presedintele Senatului si de Avocatul Poporului.

Iata despre ce este vorba - Scapa Mazare cu ajutorul CCR? Inalta Curte cere respingerea sesizarii facute de Melescanu in cazul completurilor de 3 judecatori

#Radu Mazare contestatie, #Radu Mazare penitenciar, #Radu Mazare condamnare , #DNA