Mazare, la tribunal cu o geanta plina de documente: DNA nu are probe, de aia vin cu masina, nu cu duba

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 10:24
2620 citiri
Mazare, la tribunal cu o geanta plina de documente: DNA nu are probe, de aia vin cu masina, nu cu duba

Primarul din Constanta, Radu Mazare, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde se va judeca contestatia DNA la decizia instantei de a-l lasa liber pe primar, intr-un dosar in care este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

Radu Mazare a venit in instanta cu o geanta, in care spune ca are mai multe documente.

"Aici am documente. Alte documente, decat cele depuse acum doua saptamani cand instanta a spus ca eu am probat nevinovatia mea si ca DNA nu are probe, ca de aia vin cu masina mea si nu cu duba.

Am documente suplimentare. Spre exemplu, am un tabelas, din care rezulta ca tarifele la prestatiile de gunoi in Constanta sunt sensibil mai mici decat in multe alte orase din Romania", a spus Mazare.

Intrebat cum comenteaza declaratia omului de afaceri Arpad Paszkany, potrivit careia i-ar fi dat un milion de euro pentru a elibera autorizatia de constructie a unui mall in Constanta, Radu Mazare a spus ca nu vrea sa spuna foarte multe, insa a precizat ca "aceste asa-zise denunturi" sunt facute dupa perchezitiile procurorilor DNA si nu anterior.

Pe 18 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului din Constanta, Radu Mazare, urmand ca acesta sa fie cercetat de procurori in stare de libertate. DNA a contestat decizia, care se va judeca miercuri.

Radu Mazare nu merge la "beciul domnesc" - cererea de arestare preventiva, respinsa (Video)

De ce l-au vrut procurorii DNA arestat pe Radu Mazare: Mita, direct proportionala cu rangul functionarului

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul celuilalt suspect, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Radu Mazare se simte "haituit": Sunt o tinta, un trofeu. Vreau si eu sa traiesc! (Video)

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt suspect, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Citeste si:
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 24 ianuarie, că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie. Rafila a precizat că,...
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...