Mazare se plange ca a fost adus cu forta din Madagascar: Un politist si un procuror m-au amenintat inclusiv cu copiii

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 24 Iunie 2019, ora 15:11
10999 citiri
Mazare se plange ca a fost adus cu forta din Madagascar: Un politist si un procuror m-au amenintat inclusiv cu copiii
Foto: Facebook/Constantinescu Nicusor Daniel

Fostul edil al orasului Constanta, Radu Mazare, sustine ca autoritatile malgase si romane i-ar fi incalcat drepturile in momentul in care a fost extradat si ca ar fi fost adus fortat in Romania, fara a exista o hotarare de extradare emisa de o instanta.

"Nu renunt la aplicarea principiului specialitatii (privind procedura de extradare- n.red.) in aceasta cauza, consider ca mi-au fost incalcate drepturile de ambele state, Madagascar si Romania, in momentul in care am fost adus fortat in Romania, fara posibilitatea de a ma prezenta in fata unei instante in statul Madagascar si cand am fost preluat de escorta romaneasca fara a exista o hotarare de extradare emisa de o instanta.

Desi in Madagascar s-au facut presiuni asupra mea, am fost amenintat inclusiv cu copiii. Ca sa imi dau acordul scris ca renunt la orice si doresc sa ma intorc in Romania, nu am facut acest lucru. Am fost amenintat de un ofiter de politie, precum si de procuror", sustine Radu Mazare.

Procedura

Practic, Radu Mazare sustine ca, atunci cand autoritatile din Romania au cerut extradarea sa pentru executarea sentintei definitive din dosarul "Retrocedarilor de pe litoral", nu a fost ceruta extradarea in cazul "Henri Coanda", in care este acuzat ca ar fi luat mita de la afaceristul israelian Avraham Morgenstern.

Radu Mazare a fost scos din penitenciarul Rahova si adus la Inalta Curte, deoarece era citat in doua dosare: "Polaris" si "Henri Coanda".

In urma cu doua saptamani, avocatul lui Radu Mazare din dosarul "Henri Coanda" a facut o cerere prealabila prin care a aratat ca in legea extradarii se prevede ca persoanele nu ar putea fi cercetate sau judecate in alte cauze decat cea pentru care au fost extradate.

Potrivit legii, "persoana predata nu va fi nici urmarita, nici judecata pentru orice alte fapte anterioare predarii", a explicat avocatul fostului primar al Constantei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis solicitarea avocatului pentru a se emite o adresa catre Ministerul Justitiei pentru a se comunica documentatia legata de extradarea lui Radu Mazare.

Citește și:
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
Partidul AUR și-a deschis de curând magazin, astfel că simpatizanții formațiunii politice își pot cumpăra haine și accesorii cu sigla partidului. Totuși, prețurile nu sunt făcute...
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că susţine unele principii legate de pensiile speciale, astfel că pensia nu poate fi mai mare decât salariul, iar cei care se...
#Radu Mazare extradare Madagascar, #Radu Mazare Inalta Curte, #Radu Mazare magistrati, #radu Mazare amenintat , #DNA