Radu Mazare, despre conturile descoperite de ANI in Israel: Banii nu trebuiau declarati

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 13:31
13693 citiri
Radu Mazare, despre conturile descoperite de ANI in Israel: Banii nu trebuiau declarati
Foto: B1Tv (Arhiva)

Radu Mazare sustine ca banii descoperiti de ANI in conturi deschise in Israel pe numele sau erau parte a unei intelegeri financiare si nu trebuiau declarati in declaratia de avere.

"Daca inspectorul respectiv m-ar fi intrebat, asa cum prevede legea, l-as fi lamurit. Doar ca nu m-a intrebat. Lamuririle o sa le dau in fata comisiei de pe langa Curtea de Apel. (...) Banii din cont erau parte a unei intelegeri financiare ce nu trebuiau declarati in declaratia de avere", a declarat pentru Digi24 fostul primar al Constantei.

Mazare avea un cont secret cu sute de mii de euro in Israel (Video)

El a afirmat ca dupa ce a fost anchetat de trei ori ca este antisemit, acum este acuzat ca a luat spaga de la constructori israelieni.

"M-au anchetat de trei ori ca sunt antisemit. Imi clasau dosarul, iar il deschideau, iar il clasau, iar il deschideau, ca sunt antisemit. Si acum ma acuza ca am luat spaga de la niste constructori israelieni ca sa construiesc un cartier pentru saraci. Vezi cum e viata?", a mai spus Mazare.

Radu Mazare, luat la bani marunti de ANI: Nu poate justifica zeci de mii de euro

Mazare: Am sechestru pe apartament, pe masini, dar mai am bani cash. Nu ma plang, am din ce sa traiesc

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca a gasit un cont cu aproape 800.000 de euro deschis de fostul primar al Constantei Radu Mazare la o banca din Israel si nedeclarat.

Astfel, ANI "a cerut Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta extinderea actiunii de control cu privire la diferenta nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate, avand in vedere suma identificata de inspectorii de integritate", in cuantum de 779.057 de euro, reprezentand mai multe depozite intr-un cont deschis de catre Mazare la o unitate bancara din Israel, sucursala Netanya.

Banii au fost descoperiti de inspectorii ANI in dosarul in care acestia faceau cercetari cu privire la alte sume mai mici care nu reieseau din declaratiile de avere ale fostului edil social-democrat, respectiv 137.570 de euro si 143.818 de lei, dupa cum se precizeaza in comunicatul remis de institutie.

Astfel, adunate, sumele pe care Mazare nu le-a declarat ajung la aproape un milion de euro - 916.627 de euro si 143.818 de lei.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Radu Mazare conturi Israel, #Radu Mazare bani Israel, #Radu Mazare ANI avere , #DNA
Comentarii