Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Radu Mazare habar nu are de sechestrul DNA pe averea sa (VIDEO)

Joi, 28 Februarie 2008, ora 13:10
2264 citiri
Radu Mazare habar nu are de sechestrul DNA pe averea sa (VIDEO)

Primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost informat oficial, pana in prezent, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) vrea sa puna sechestru pe averea lui, precizand ca nici avocatii sai nu au fost instiintati despre actiunea DNA-ului.

Mazare sustine ca a aflat din presa despre sechestrul pus, miercuri noaptea, de procurorii DNA, actiune care este, in opinia lui, semn ca "DNA a inceput campania electorala".

"Eu am informatii ca DNA vrea sa puna anumite sechestre", a afirmat Mazare, mentionand ca, spre deosebire de seful statului, care "a fost spalat de DNA in baza unei expertize judiciare, ultima comandata de Morar (Daniel Morar, procurorul sef al DNA - n. red.)", el este achetat de trei ani, fara ca procurorii sa dispuna efectuarea vreunei expertize.

In cazul lui Traian Basescu, Mazare a spus ca au fost doua expertize. "La inceput a fost acuzat si apoi spalat", a mai afirmat primarul Constantei, acuzand DNA ca este o institutie care ascunde coruptia si nu lupta impotriva ei.

Mazare este cercetat de procurori pentru abuz in serviciu in legatura cu retrocedari de terenuri si in dosarul privind vanzarea pamantului de sub cazinoul din Mamaia.

Edilul a incercat sa se disculpe si le-a explicat jurnalistilor prezenti la intalnire ca raportul intocmit de DNA este abuziv, intrucat expertiza terenurilor a fost facuta de un expert judiciar suspendat de Ministerul Justitiei.

Este vorba despre Catalin Cucoara, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru in Constanta, expert tehnic judiciar, angajat la DNA ca specialist.

"Am solicitat efectuarea unei expertize si procurorii refuza. In dosarul meu nu exista nicio plangere impotriva mea", a mai declarat Mazare, adaugand ca, potrivit legii, raportul de constatare se face atunci cand exista suspiciunea disparitiei probelor si pentru motive de celeritate.

"Toate actele mele sunt luate la DNA de trei ani", a declarat, iritat, primarul, precizand ca nu exista posibilitatea disparitiei vreunui act. In plus, pentru a dovedi ca este nevinovat, Mazare a comandat o expertiza extrajudiciara pentru evaluarea terenurile din municipiul Constanta.

Conform anchetei celor trei membri ai comisiei extrajudiciare, Mazare nu a prejudiciat in niciun fel statul roman. Ba mai mult, comisia a ajuns la concluzia ca rezultatele obtinute in urma evaluarii facute de specialistii DNA sunt gresite, iar cifrele sunt majorate.

Mazare a lovit inca odata in Basescu, acuzandu-l ca, pe vremea in care era primarul Capitalei, acesta a evaluat terenurile din Bucuresti cu o comisie interna, alcatuita din doi directori si un jurist. Spre deosebire de el, Mazare s-a laudat ca a apelat la o firma de evaluare.

Valoarea estimativa a terenurilor pentru care a fost dispusa masura DNA este de 100.000.000 de euro.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Continuă scandalul de la Roșia Montană. Gabriel Resources contestă în instanță sechestrul pus de autoritățile române
Continuă scandalul de la Roșia Montană. Gabriel Resources contestă în instanță sechestrul pus de autoritățile române
Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia Naţională de...
#Mazare, #sechestru, #DNA , #DNA