Radu Mazare, la DNA

Joi, 01 Martie 2007, ora 13:31
2952 citiri
Radu Mazare, la DNA

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, s-a prezentat joi la pranz, la Directia Nationala Anticoruptie. 'Nu-i normal sa fiu eu cautat! Basescu plimba valize de bani de la Cotroceni si Piata Victoriei, Golden Blitz asfalteaza jumatate din Romania, dar eu sunt citat si cautat de DNA pentru ca Mazare e in opozitie', a sustinut primarul Constantei, la sosire. Radu Mazare a afirmat ca a fost chemat de procurorii DNA intr-un dosar legat de intreaga sa activitate la Primaria Constantei.

'Este vorba de un dosar in care intram in al treilea an in care domnii de la DNA fac cercetari premergatoare', a tinut el sa precizeze. Primarul Constantei a adaugat ca cel de-al doilea dosar aflat pe masa DNA este cel legat de retrocedarile proprietatilor familiei Coiciu.

'Procurorul m-a acuzat acum un an si jumatate ca am prejudiciat statul retrocedand domeniul public. Antre timp, i-am prezentat o ordonanta de guvern din 2001 care consfintea faptul ca terenul este al primariei. Am discutat cu ministra Mediului. Ne-au dat in judecata ca sa anuleze ordonanta din 2001 si au pierdut. Deci terenul este al primariei si era retrocedat legal', a conchis Radu Mazare.

Miercuri, Radu Mazare a anuntat ca a respins toate notificarile privind revendicarea de terenuri din statiunea Mamaia, pentru ca solicitantii nu au dovedit ca au fost proprietarii acestora. In cadrul unei conferinte de presa, Radu Mazare a declarat ca 'exista multe notificari facute pe statiunea Mamaia, toate fiind respinse pentru ca cei ce au detinut loturi nu le-au avut in proprietate, ci in folosinta, cu obligatia de a construi pe ele, iar daca n-au construit in termenul impus de administratia locala, terenurile au fost luate de stat'.

Decizia respingerii notificarilor a fost atacata in instanta de majoritatea celor ce au revendicat terenuri in statiunea Mamaia si, conform lui Radu Mazare, pana in prezent, 95% dintre ei au pierdut procesele. Primarul Constantei a mai spus ca el este anchetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) atat in cazurile in care retrocedeaza imobile si terenuri, cat si in cele in care nu retrocedeaza, 'anchetatorii nereusind insa sa-l acuze de incalcarea prevederilor legale, in ciuda eforturilor disperate pe care le fac de ani de zile, de a-l prinde cu ceva'.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...