Radu Mazare si fratele sau, trimisi in judecata (Video)

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 14:25
5077 citiri
Radu Mazare si fratele sau, trimisi in judecata (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Radu Mazare si fratele sau, Alexandru Mazare, au fost trimisi in judecata, anunta Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit DNA, Radu Mazare, la data comiterii faptelor primar al municipiului Constanta, a fost trimis in judecata sub control judiciar pentru luare de mita si fals in declaratii (3 infractiuni).

Totodata, Alexandru Mazare, senator, si omul de afaceri Avraham Morgenstarn au fost trimis in judecata in stare de libertate: primul pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii (3 infractiuni) iar al doilea pentru de dare de mita.

Procurorii afirma ca Radu Mazare, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat, la inceputul anului 2011, programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social "Henri Coanda", aprobat prin hotarare a Consiliului Local al mun. Constanta.

"Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma sa fie organizata.

Astfel, in cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro) ", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii precizeaza ca din suma totala de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati catre contul personal al lui Radu Mazare si 80.000 de euro catre contul pus la dispozitie de fratele sau Alexandru Mazare, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

Mazare avea un cont secret cu sute de mii de euro in Israel (Video)

Radu Mazare, despre conturile descoperite de ANI in Israel: Banii nu trebuiau declarati

Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate.

Fratele lui Radu Mazare, senatorul Alexandru Mazare, nu poate justifica sute de mii de euro (Video)

In schimbul acestor bani, Radu Mazare a efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu (ex. initierea unor hotarari de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de Avraham Morgenstern).

"In declaratiile de avere formulate in perioada 2011-2012, inculpatii Mazare Radu Stefan si Mazare Alexandru nu au mentionat conturile personale deschise la o unitate bancara din Israel si nici sumele virate cu titlu de mita de catre omul de afaceri.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Mazare Radu Stefan si Mazare Alexandru. De asemenea, s-a mai dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 18.550 euro si 114 dolari USA ridicate de la inculpatul Mazare Radu Stefan cu ocazia perchezitiei domiciliare", mai arata DNA.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Mazare trimis judecata, #Alexandru Mazare trimis judecata , #DNA