S-a extins ancheta in cazul lui Mazare: Nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul din Israel

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 19:50
5583 citiri
S-a extins ancheta in cazul lui Mazare: Nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul din Israel
Foto: Observator.ro

Primarul Constantei, Radu Mazare, nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis in Israel. In acest cont a primit, in septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Prin urmare, procurorii au extins ancheta in cazul sau, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de fals in declaratii, dupa cum precizeaza intr-un comunicat DNA.

Radu Mazare, declaratii cu nodul in gat: Kovesi o sa ma reclame iar (Video)

"Din ordonanta privind efectuarea in continuare a urmaririi penale, intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora in declaratiile de avere formulate in datele de 11 mai 2012 si 29 iunie 2012, de catre Mazare Radu Stefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancara din Israel", arata DNA.

In acest cont, se mai arata in comunicat, a fost virata de catre o societate comerciala, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.

Radu Mazare cere evaluarea procurorului: O sa discut si in partid

"Aceasta informatie nu apare nici la rubrica IV - 1, respectiv active financiare - conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire, inclusiv cardurile de credit, daca valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 de euro", se mai mentioneaza in document.

Mazare: Ma astept sa vina mascatii sa ma ridice in orice moment

De asemenea, in acte nu apare nici transferul facut de firma respectiva in contul personal al lui Radu Mazare, la rubrica VII - venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat, mai mentioneaza DNA.

Radu Mazare a fost citat miercuri la DNA in dosarul in care este acuzat de luare de mita de la un om de afaceri israelian care a primit contractul de construire a cartierului Herri Coanda din Constanta, cu destinatie sociala.

Marti, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a depus o sesizare la CSM, reclamand ca declaratiile facute de Radu Mazare despre justitie afecteaza independenta magistratilor.

Radu Mazare a fost retinut saptamana trecuta de DNA, dar a fost eliberat de judecatori, care au decis ca primarul Constantei sa fie cercetat sub control judiciar.

DNA il acuza pe Radu Mazare ca a luat 175.000 de euro mita de la un om de afaceri pentru obtinerea unui proiect edilitar finantat de primaria Constanta. Banii ar fi fost primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Radu Mazare declarati avere 2012, #ancheta extinsa Radu Mazare, #DNA Mazare declaratii avere 2012 , #DNA